O-STA

Za še več nasmehov otrok v bolnišnicah

Ljubljana, 17. november 2016 - Slovensko-nemška gospodarska zbornica je s sredstvi, zbranimi na 7. Plesu nemškega gospodarstva razveselila društvo Rdeči noski, kjer bodo lahko svoje delovanje še razširili.

Slovensko-nemška gospodarska zbornica je tudi letos sredstva, zbrana v srečelovu na Plesu nemškega gospodarstva ("Der Deutsche Ball"), podarila v dobrodelne namene. Donacijo je prejelo društvo Rdeči noski, kjer sredstva potrebujejo za izvajanje rednih programov obiskov klovnov zdravnikov na otroških oddelkih slovenskih bolnišnic.

V društvu Rdeči noski deluje 16 klovnov zdravnikov, ki obiskujejo otroke in odrasle v slovenskih bolnišnicah in jim lajšajo dneve, ki jih morajo preživeti stran od doma. Klovni zdravniki prinašajo smeh, dobro voljo in življenjski pogum bolnim otrokom in odraslim.

Predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen je donacijo pospremila z besedami: "Veseli smo, da lahko vsako leto z zbranimi sredstvi priskočimo na pomoč tistim, ki jih najbolj potrebujejo. Otroci so naše največje bogastvo in na njih stoji naša prihodnost, zato je pomembno, da so v času otroštva in mladosti veseli in uživajo. Društvo rdeči noski že vrsto let ustvarja nasmehe na obrazih otrok, ki so v nezavidljivem položaju v bolnišnicah in jim na ta način lajša njihove dolge dneve v bolniških posteljah."

Poslovna direktorica društva Rdeči Noski, Varja Golouh Prodan, se je za donacijo zahvalila in poudarila: "Rdeči noski vsako leto obiščemo več kot 40.000 otrok in odraslih, ki so na zdravljenju po bolnišnicah v Sloveniji. Sredstva bomo porabili za izvajanje rednih aktivnosti z obiski otroških oddelkov."

Slovensko-nemška gospodarska zbornica vsako leto s sredstvi v prednovoletnem času obdari institucijo ali projekt, katerega viri financiranja so omejeni in s tem omogoča še bolj trdno povezanost ne le na področju gospodarstva temveč tudi na področju družbe.

Fotografije z dogodka so na voljo na spodnji povezavi. Avtor Fotografij: Srdjan Živulović/Bobo

https://www.dropbox.com/sh/d2783czkvwwe4st/AAB8WGMgpP9UqpBpMxH18Q3Ba?dl=0

***

Več informacij:

Žiga Fišer, presse@ahkslo.si, +386 41 732 710