O-STA

Župan in ministrica za obrambo zajtrkovala z otroki

Velenje, 18. november 2016 - Tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič se je pridružil projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki poteka v okviru dneva slovenske hrane. Danes je zajtrkoval skupaj z ministrico za obrambo Andrejo Katič in otroki Vrtca Velenje, enote Vrtiljak.

Tudi tokrat pri projektu sodelujejo vse velenjske osnovne šole in vse enote Vrtca Velenje, kjer so otrokom za zajtrk oziroma malico postregli tradicionalno slovensko hrano - kruh, maslo, med, mleko in jabolka.

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk in dneva slovenske hrane je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja ter zdrav način prehranjevanja. Hrana iz lokalnega okolja je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost.

Letos je Čebelarska zveza Slovenije projekt nadgradila s pobudo, da se ustvari najštevilčnejši pevski zbor, ki bo usklajen kot čebelja družina zapel priljubljeno pesem Čebelar Ansambla Lojzeta Slaka, vsak na svoji lokaciji, a ob istem času. Tudi naš vrtec se je pridružil akciji.