O-STA

Simplivitiy & 2016 Magic Quadrant for Integrated Systems

22.11.2016
Simplivity, ponudnik rešitev za poenostavitev informacijskih sistemov, zmanjšanje stroškov in pospeševanje postavljanja virtualne infrastrukture, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je januarja obvestil, da je podjetje tudi po najnovejšem Gartnerjevem poročilu uvrščeno v seznam vodilnih ponudnikov hiperkonvergenčnih rešitev.

Hiperkonvergenca je

računalniška infrastruktura za virtualna, programsko določena okolja, ki pod enim hipervizorjem združuje vse informacijske komponente kompletnega okolja in storitve kot so obdelava podatkov, hranjenje podatkov, mrežna infrastruktura, in drugi servisi ter za splošno rabo pripravljena virtualna infrastruktura. Vse v enem gradniku.

Za razliko od konvergenčne

je pri hiperkonvergenčni arhitekturi en tak gradnik nedeljiv, je neločljiv produkt, običajno naprava enega proizvajalca. Komponent v njem ni mogoče razdeliti na ločene enote; pri konvergenčni arhitekturi je to še vedno mogoče. Cilj hiperkonvergence je imeti vse, kar potrebujemo, na enem ali več takih enostavno centralno upravljanih gradnikih enega proizvajalca, brez kakršnihkoli drugih pomembnejših ločenih kosov informacijske infrastrukture ali storitev. V popolnem hiperkonvergenčnem okolju ne bo treba upravljati ločenih enot ali se naučiti dodatnih znanj za posebne tehnologije npr. SAN, saj ločenih enot in posebnih tehnologij sploh ne bo. Da to ni muha enodnevnica ali le eden od mnogih trendov dokazuje dejstvo, da se praktično že vsi vodilni proizvajalci informacijske opreme trudijo ponuditi rešitve tega tipa. Hiperkonvergenca poenostavlja infrastrukturo a tudi upravljanje z njo, sem pa spada tudi hitrost in prilagodljivost umeščanja novih storitev. In ne-nazadnje - tako kot s konvergenco je tudi s hiperkonvergenco mogoče zmanjšati stroške, le da še bolj.

Doron Kempel, CEO, SimpliVity: "Hyperconvergence has reached an inflection point in the market and is moving toward greater mainstream adoption. The largest global enterprises are modernizing their data centers with SimpliVity, including a Fortune 50 financial services firm that standardized on SimpliVity for 100 percent of applications, including mission critical, thereby reducing data center costs by 75 percent and footprint by ten-fold. SimpliVity is the only vendor to offer true, enterprise-grade hyperconvergence with comprehensive data storage services built-in - including native data deduplication, backup, and data protection. We believe our growth rate that outperforms the market, superior customer satisfaction rates, and recent Magic Quadrant position are clear indications that we are setting the standard for next-generation enterprise data centers with our OmniStack Data Virtualization Platform."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.simplivity.com/company/news-events/press-releases/

### ### ###

O podjetju Simplivity

Simplivity je mlado podjetje z jasno zastavljenim ciljem - poenostaviti IT. To nam omogočajo s postopkom hiperkonvergence ali zelo učinkovitega združevanja funkcionalnosti. Temelj vseh njihovih rešitev je programska tehnologija OmniStack za definiranje hiperkonvergenčne infrastrukture na programskem nivoju, ki deluje kot nadzornik za VMware vSphere / ESXi. OmniStack združuje vse elemente in funkcije pod hipervizorjem v poenoteno in poenostavljeno rešitev, učinek tega je zmanjšanje obsega in zapletenosti infrastrukture.

Hiperkonvergenčna infrastruktura Simplivity radikalno zmanjšuje stroške z zmanjšanjem TCO na tretjino. Na tehnologiji OmniStack temelji vodilna rešitev OmniCube, ki v eno napravo združi funkcionalnosti 12 ločenih IT rešitev. OmniCube nam že takoj po namestitvi zagotavlja hipervizor, zmogljivosti za obdelavo in hranjenje podatkov, deduplikacijo in replikacijo podatkov, WAN optimizacijo, medpomnilnik in prehodno vozlišče do strežniškega oblaka. Z namestitvijo dveh ali več sistemov pa si lahko zagotovimo praktično neomejen vir sredstev za informacijske obdelave v podjetjih vseh velikosti. Ob tem pa hkrati ohranjamo enostavnost namestitve, saj zmore celotno postavitev iz ene centralne točke upravljati en sam administrator z enostavno preglednostjo kompletnega sistema.

Od predstavitve leta 2013 pa do danes so tehnologije OmniStack / OmniCube pridobile veliko množico zvestih uporabnikov in si prislužile kopico priznanj v industriji in širšem uporabniškem okolju.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.simplivity.com

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti
denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com