O-STA

Na oder ljubljanske Opere se vrača Straussova opereta Netopir s solistom Matjažem Stopinškom in Rifletom

Spoštovani predstavniki medijev!

V nadaljevanju preberite sporočilo za javnost, v katerem napovedujemo četrtkovo opereto Netopir skladatelja Johanna Straussa mlajšega. Na oder ljubljanske Opere se kot Gabriel von Eisenstein vrača priznani slovenski tenorist Matjaž Stopinšek. Sporočilu prilagamo fotografijo iz Netopirja, na kateri sta Matjaž Stopinšek in Martina Zadro.

Več informacij o predstavi dobite na spletni strani gledališča: http://www.opera.si/sl/program/predstava/opera/netopir-die-fledermaus/?d=421, utrinkom s priprav na predstavo pa sledite na tejle povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=xeC4y8KPHe8

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za objavo v vaših medijih.

Lepo vas pozdravlja umetniška ekipa SNG Opera in balet Ljubljana.

###

SPOROČILO ZA JAVNOST Ljubljana, 22. 11. 2016

Na oder ljubljanske Opere se vrača Straussova opereta Netopir s solistom Matjažem Stopinškom in Rifletom

V četrtek, 24. novembra, ob 19. uri, bomo na odru ljubljanske Opere ponovno uprizorili opereto Netopir, mojstrovino skladatelja Johanna Straussa mlajšega, ki je do danes po vsem svetu dosegla že na tisoče uprizoritev in verjetno ni opernega odra, na katerem ta opereta ne bi v vsej svoji razkošnosti prikazala radoživosti takratnega dunajskega meščanstva.

V vlogi Gabriela von Eisensteina bo nastopil mednarodno priznani slovenski tenorist Matjaž Stopinšek. Solo petje je začel študirati leta 1991 na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru v razredu prof. Brede Janko. Študij je nadaljeval na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Januarja 2003 je z odliko končal podiplomski študij iz samospeva in oratorija ter prejel nagrado univerze. Kot solist je sodeloval pri izvedbi velikih vokalno-inštrumentalnih del v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem, v Siriji, na Madžarskem in v Sloveniji. V ljubljanski Operi je leta 1999 debitiral kot Caramello v opereti Johanna Straussa Noč v Benetkah.

Poleg Stopinška bo kot Rozalinda nastopila Martina Zadro, kot Adela Urška Arlič Gololičič, Zoran Potočan bo nastopil v vlogi Franka, Dr. Falke bo Ivan Andres Arnšek, Alfred pa Aljaž Farasin. V vlogi Froscha bo občinstvo nasmejal igralec Janez Hočevar - Rifle.

Pod režijo se je podpisal Zvone Šedlbauer, priznani slovenski režiser, ki je poleg režiranja v vseh slovenskih gledališčih del svoje kariere posvetil tudi operni umetnosti, predstavo pa bo dirigiral maestro Igor Švara.