O-STA

Plesalci Briljantine Teens že drugič svetovni prvaki

V olimpijskem Sočiju je zvenela slovenska himna

Mladinska rock and roll formacija Briljantina teens je sredi Rusije slavila že drugi zaporedni naslov svetovnih prvakov. Med samimi ruskimi finalisti je prepričljivo osvojila prvo mesto s koreografijo Mamma mia, ki je delo trenerk Mirjam Kerpan Izak in Anje Skube.

Na izvrstno organiziranem svetovnem prvenstvu v Ice Cube Curling areni se je za naslov svetovnega prvaka potegovalo 21 formacij iz 7 držav v dveh starostnih kategorijah. Med mladinskimi formacijami se je za anslov borilo 11 formacij, med člani pa 10. Med člani so prepričljivo zmago slavili Rock Commets iz Rusije, ki so izvrstni povezali koreografijo in spektakularno akrobatiko.

Uspešen nastop Briljantine teens , ki se bo zapisal v zgodovino slovenskega in svetovnega rock and rolla zaradi fantastične zgodbe, glasbe, kostimov in izvedbe, je pomemben tudi zato, ker je Društvo PK Briljantina skupina navdušencev za ples, še posebej za rock and roll in boogie woogie, ki skrbi za promocijo in večjo prepoznavnost rock and rolla v Sloveniji, še posebej med mladimi. PK Briljantina je tako vzgojila mlade plesalce v plesno zrele tekmovalce.