O-STA

Telekom Slovenije tudi letos sredstva namesto novoletnih voščil namenja mladim v projektu Botrstvo v Sloveniji

Ljubljana, 1. decembra - V Telekomu Slovenije so tudi v letošnjem letu sredstva, ki bi jih namenili izdelavi ali nakupu novoletnih čestitk, namenili projektu Botrstvo v Sloveniji. V sredo, 30. novembra, je tako predsednik uprave Telekoma Slovenije, Rudolf Skobe, Aniti Ogulin, predsednici Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in gonilni sili projekta Botrstvo v Sloveniji, predal donacijo v višini 10.000 evrov, ki bo namenjena pokritju stroškov bivanja v dijaških domovih mladim, ki prihajajo iz socialno ogroženih okolij.

"V okviru projekta Botrstvo v Sloveniji na poti v lepšo prihodnost pomagamo že skoraj 4800 otrokom in mladostnikom. Tega ne bi zmogli brez botrov in donatorjev, ki s finančnimi sredstvi pomagajo, da imajo enake možnosti za zdrav razvoj tudi otroci iz družin v stiski. S pomočjo Telekoma Slovenije bomo mladostnikom omogočili dostop do želene izobrazbe, za vsakoletno pomoč in podporo pa smo družbi iskreno hvaležni. Upamo, da bomo tudi v prihodnje skupaj ustvarjali toplino v srcih premnogih otrok," je ob predaji donacije dejala Anita Ogulin.

Kot vodilni nacionalni operater in kot podjetje, ki je s svojimi storitvami tesno vpeto v okolje, v katerem deluje, želi Telekom Slovenije tudi na ta način vračati družbi. V Telekomu Slovenije se trudijo, da z donacijami dosežejo čim širšo skupino, tako da na ta način zaobjamejo vse oblike pomoči okolju, družbi in pomoči potrebnim posameznikom.

Družbena odgovornost sodi med ključne strateške usmeritve Telekoma Slovenije, v družbi pa dejavno prepoznavajo priložnosti, kjer lahko s svojim znanjem, s finančnimi sredstvi in z drugimi viri prispevajo k razvoju družbenega in gospodarskega okolja, v katerem družba deluje. Telekom Slovenije je pokrovitelj slovenskih športnikov, klubov in nacionalnih zvez, projektov za mlade, kot so Bralna značka, Vesela šola in Ekokviz, kulturnih ustanov in dogodkov, kot so Liffe, Cankarjev dom, Lutkovno gledališče Ljubljana in SNG Maribor ter humanitarnih organizacij, kot so ZPM Ljubljana Moste-Polje, Gasilska zveza Slovenije in Rdeči križ Slovenije.

-###-