O-STA

Smučarske karte za smučišče Golte 50 % ceneje

Velenje, 2. december 2016 - Mestna občina Velenje bo za občanke in občane Mestne občine Velenje sofinancirala nakup 2 tisoč smučarskih kart. V ta namen bomo namenili 15 tisoč evrov.

Od ponedeljka, 5. decembra 2016, dalje bo na Zavodu za turizem Šaleške doline (Vila Bianca, Stari trg 3, Velenje) mogoče kupiti smučarske karte za smučišče Golte 50 % ceneje. Cena celodnevne smučarske karte za odrasle, ki velja za vse dni v tednu, je 15 evrov. Občanke in občani mestne občine Velenje naj imajo ob nakupu smučarske karte s seboj osebni dokument.

Smučarski center Golte, na katerem delujejo tri sedežnice, dve vlečnici in tekoči trak za najmlajše smučarje, je priljubljeno smučišče v Zgornje Savinjski dolini. Smučišče Golte je prejelo mnoga priznanja za urejenost prog, med drugim so ga smučarji izbrali za Naj smučišče v letih 2010 do 2015. Dostop do smučišča je možen z nihalko Žekovec ali po asfaltirani panoramski gorski cesti. Smučišče bo pričelo obratovati predvidoma v začetku prihodnjega tedna.

V Mestni občini Velenje spodbujamo športno aktivnost naših občanov. Že petošolci velenjskih osnovnih šol se v okviru projekta "Naučimo Velenje smučati" na Golteh brezplačno učijo smučanja in varnosti na smučišču. Iz proračuna Mestne občine Velenje smo v letu 2015 projekt sofinancirali v višini 21 tisoč evrov, letos pa predvidevamo sofinanciranje v višini 24 tisoč evrov.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Aleksandra Forštner, univ.dipl.politolog
Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 736, F: 03/8961 654

www.velenje.si