O-STA

V Gorenjski banki za brezskrbne počitnice v tujini priporočajo uporabo potovalnih čekov

Za potovanje v tujino v Gorenjski banki priporočajo, da si komitenti priskrbijo potovalne čeke American Express. Čeke je mogoče kupiti v vseh ekspoziturah banke s sredstvi, ki jih ima imetnik na deviznem računu ali pa s tolarji po prodajnem menjalniškem tečaju Gorenjske banke na dan nakupa čekov.

Prednosti poslovanja s potovalnimi čeki so predvsem v enostavnem načinu in varnosti poslovanja, saj na potovanje ni potrebno nositi večjih zneskov gotovine. V primeru kraje ali izgube potovalnih čekov, ima imetnik možnost, da mu v katerikoli državi le-te nadomestijo. V tem primeru mora poklicati telefonsko številko centra American Express 0044 1 273 571 600, ki je dosegljiva 24 ur na dan. Priporočljivo je, da imetnik potovalne čeke in potrdilo o izdaji čekov nosi ločeno, čeki pa naj ne bodo vnaprej podpisani.

Potovalni čeki American Express so nominirani v večini pomembnejših svetovnih valut, uporabljati pa jih je mogoče povsod po svetu v bankah, menjalnicah in na vseh prodajnih mestih, ki so opremljeni z nalepko AMERICAN EXPRESS.