O-STA

1. Dan prihodnosti bodo proslavili tudi Zoran Janković, Denis Avdić, Robert Kranjec

Se vam zdi, da nam kot družbi manjka vizije? Staro pravilo pravi, da je za spremembo potrebno začeti pri sebi, zato smo 14. december razglasili za prvi slovenski Dan prihodnosti. Dan je namenjen konstruktivnemu premisleku o osebnih vizijah in željah glede življenja v prihodnosti, na posebnem dogodku pa bodo med drugimi z nami ljubljanski župan Zoran Janković, Denis Avdić, priljubljeni smučarski skakalec Robert Kranjec in vizionar ter podjetnik Matej Čer, ki ga poznamo tudi po sodelovanju s podjetjem Tesla Motors. Dogodek bo prav poseben tudi za tabornike, ki bodo prejeli donacijo.

Prva časovna kapsula 2036

Pobudnik in pokrovitelj prvega slovenskega dneva prihodnosti in družbeno odgovornega projekta, Prva osebna zavarovalnica, bo 14. decembra ob 11. uri pred Mesarskim mostom v Ljubljani slavnostno odprla pravo časovno kapsulo 2036, v katero bomo lahko vsi oddali svoje vizije in želje glede življenja čez 20 let. Naslednji dan bodo kapsulo preselili v ljubljanski BTC, nato pa jo za 20 let shranili na varno. 14. decembra 2036 bodo kapsulo odprli in v Ljubljani pripravili javno razstavo vseh prejetih vizij, ki jih bomo lahko primerjali z dejanskim stanjem.

Na mladih svet stoji

Dogodek v središču Ljubljane bo povezoval Denis Avdić, poleg župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića, predsednika uprave BTC Jožeta Mermala, uspešne slovenske podjetnice Alenke Žnidaršič Kranjc, vizionarja Mateja Čera in priljubljenega smučarskega skakalca Roberta Kranjca pa se mu bodo pridružili tudi taborniki. Le-tem bo Prva osebna zavarovalnica za njihovo aktivnost, družbeno odgovorno delo ter vpetost v družbo predala donacijo, ki bo mladim in entuziastičnim tabornikom pomagala pri uresničevanju njihove vizije ter vplivu na prihodnost. Prva si želi, da bi z dnevom prihodnosti k vizionarstvu spodbudili čimveč posameznikov, podjetij in društev, zato lahko svojo vizijo oddate tudi v virtualno časovno kapsulo na www.casovnakapsula.prva.net.

Številne življenjske odločitve nas peljejo po poti nepredvidljive prihodnosti. Vsekakor pa gre lažje, če imamo jasno vizijo in želje, ki nas usmerjajo in motivirajo. Ter seveda partnerja, ki nam stoji ob strani - vabljeni na Facebook profil Prve zavarovalnice, kjer vas čakajo koristne informacije, ki vam bodo pomagale pri življenjskih odločitvah.