O-STA

Cybonet je sklenil partnerstvo s podjetjem Avira Antivirus

Cybonet, ponudnik palete vodilnih rešitev za zaščito elektronske pošte namenjenih manjšim in srednje velikim podjetjem, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je v drugi polovici leta 2016 pričel v svojo rešitev za zaščito elektronske pošte PineApp MailSecure integrirati tudi protivirusni pogon nemškega podjetja Avira. Integracija prinaša še več varnostne funkcionalnosti, namreč, celo desetletje so se uporabniki rešitev MailSecure zanašali na protivirusni pogon Kasperky AV, od letos pa se lahko odločijo za enega ali drugega, ali celo za oba hkrati in na ta način morda odpravijo kako pomanjkljivost posameznega pogona, ujamejo virus, katerega en pogon prepozna, drugi pa (še) ne. Avira Antivirus so izbrali zato, ker je v zadnjih letih vedno na vrhu industrijskih analiz glede na zmogljivosti odkrivanja škodljivih vsebin, uporabnost, prijaznost, samostojnost delovanja, majhen vpliv na gostitelja, ter hkrati tudi prejemnik več prestižnih nagrad in priznanj.

PineApp MailSecure

Vsako na internet povezano podjetje potrebuje inteligentno, v realnem času delujočo rešitev za zaustavljanje zlonamerne programske kode in drugih v omrežje prihajajočih naprednih groženj, tudi preko elektronske pošte. Vodilna rešitev zaščite e-pošte je Cybonet PineApp Mail Secure, ki je na voljo v več oblikah in opcijah postavitve in se lahko neopazno integrira z obstoječimi e-poštnimi strežniki kot je Office 365. PineApp Mail Secure 5.1 lahko brez težav zagotovi vse tako nujno potrebne funkcije zaščite pred zlonamernimi in nenamerne grožnjami, ki se prenašajo po sporočilih e-pošte. Kot lokalne nameščena platforma ali od daleč upravljana storitev lahko nevtralizira napredne grožnje z večplastno anti-spam / anti-virus funkcionalnostjo, uveljavljanjem s strani kupca določene varnostne politike, samodejnim posodabljanjem in modularno zasnovo za prilagajanjem vsem vrstam in velikostim podjetij z različnimi potrebami.

Glavne značilnosti rešitve

· Modularnost - rešitve omogoča enostavno in predvsem opcionalno nameščanje ali dokupovanje funkcionalnih modulov po potrebi, med njimi so anti-Spam ter anti-Virus, peskovnik (sandboxing), šifriranje ter arhiviranje elektronske pošte, modul za samodejno opremljanje sporočil z logotipi in podpisi / opozorili, kakor tudi modul za pošiljanje zelo velikih datotek.

· Ti. peskovnik (sandboxing) modul - omogoča prestrezanje in varnostno preverjanje sporočilom prilepljenih datotek v zaprtem okolju - peskovnik za analizo posledic odpiranja ali poganjanja datotek.

· Močna perimetrična zaščita - skrbi za blokiranje do 90 odstotkov škodljivih vsebin že pred sekundarno analizo, ki običajno potrebuje več virov - časa ali procesorske zmogljivosti.

· Enostavno postavljanje gručenja (clustering) - s centralnimi - upravljanjem nastavitev, pretoka sporočil e-pošte, karanteno, beleženjem in poročanjem.

· Po uporabniku in domeni nastavljivi varnostni pravilniki - zagotavljajo prilagodljivost delovanja v vseh oblikah postavitve rešitve organizacijam vseh vrst, ne glede na organiziranost, želje ali potrebe.

· Dnevna poročila - o e-poštnem prometu in varnostni problematiki sporočil omogočajo tudi končnim uporabnikom - naslovnikom - individualno upravljanje rešitve, na primer z oblikovanjem lastnih "white / black list" seznamov, ki stoodstotno spuščajo ali stoodstotno zaustavijo sporočila glede na parametre kot je na primer naslov pošiljatelja.

· Z navideznimi okolji skladna programska platforma - omogoča enostavno namestitev v okolja kot so VMware, Hyper-V ali Citrix XenServer.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.cybonet.com/images/pineapp/news/Press-Release-Avira.pdf

### ### ###

O podjetju Cybonet

Cybonet Security Technologies Ltd. je leta 2002 kot PineApp ustanovljeno privatno podjetje s sedežem v Izraelu in distributerji v več kot 40 državah op vsem svetu, ki se je leta 2015 pod novim vodstvom preimenovalo v Cybonet. Osrednja vizija podjetja je zagotavljati preprosto a kvalitetno in cenovno ugodno rešitev za zaščito elektronske pošte manjšim in srednje velikim podjetjem. Kasneje so se sicer podali tudi na druga področja zaščite omrežij in svetovnega spleta, na primer z rešitvijo CyBoWall, težnja pa je še vedno predvsem na varni elektronski pošti, katero omogoča njihov najpomembnejši izdelek PineApp Mail Secure. Njihova tehnologija je danes uspešno integrirana tudi v ponudbe varne e-pošte v številnih telekomunikacijskih podjetjih in drugih ponudnikih tovrstnih storitev na svetu, posledično PineApp tehnologija po svetu varuje več 10 milijonov poštnih predalov. Rešitve za zaščito elektronske pošte so na voljo v obliki naprav, programske opreme, v strežniških oblakih ali tudi kot upravljana programska storitev SaaS, preko katere skrbijo za varno komunikacijo strank mnogih ISP ponudnikov po svetu.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: https://www.cybonet.com/

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti

denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com