O-STA

J.M. Huber Corporation dosegla dogovor o prodaji Silice Evoniku za 630 milijonov dolarjev

EDISON, N.J. - (BUSINESS WIRE) - Družba J.M. Huber Corporation je danes sporočila, da je podpisala dokončen sporazum o prodaji poslovne enote Huber Engineered Materials (HEM) Silica družbi Evonik Industries AG - globalnemu podjetju na področju specialnih kemikalij.

Transakcija bo vključevala obrate HEMove Silice v Severni Ameriki, Evropi in Aziji. Do zaključka transakcije Silica še naprej posluje kot del HEM. V letu 2016 Huberjeva poslovna enota Silica načrtuje prihodke v višini blizu 300 milijonov ameriških dolarjev in prilagojeni bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini okoli 60 milijonov ameriških dolarjev.

Prodaja Silice ne bo vplivala na ostale poslovne enote HEM, ki vključujejo Ognjevarne aditive (Fire Retardant Additives) in Mleti kalcijev karbonat (Ground Calcium Carbonate).

Predsednik in glavni izvršni direktor družbe Huber Mike Marberry je dejal: "Silica je bila del Huberja od petdesetih let prejšnjega stoletja in je utrla pot globalni širitvi Družbe na področju namensko proizvedenih materialov. Čeprav se je težko posloviti od podjetja z dolgo tradicijo, pričakujemo, da bo Evonik odlična izbira za naše Silicine stranke in zaposlene." Transakcija mora pridobiti še odobritev ustreznih regulatorjev in naj bi se po pričakovanjih zaključila v drugi polovici leta 2017.

Marberry je pojasnil: "Ko bo posel zaključen, Huber načrtuje, da bo kupnino od prodaje strateško reinvestiral v našo osnovno dejavnost namensko proizvedenih materialov z namenom nadaljnje krepitve našega portfelja specialnih proizvodov."

Z integracijo Huberjeve dejavnosti Silica v svojo poslovno dejavnost bo Evonik lahko razširil svoj položaj predvsem v Severni Ameriki in Aziji. "Huber Silica bo izjemna okrepitev za naš rastoči segment Učinkovitost virov (Resource Efficiency)," je dejal predsednik izvršilnega odbora Evonika Klaus Engel. "Poleg tega prinaša priložnost za strateški razvoj Evonikovega poslovnega portfelja."

Huberjeva dejavnost Silica je usmerjena na področje zobozdravstva. Evonikova silikatna dejavnost je bila doslej močneje osredotočena na uporabo v industriji, denimo v industriji gumarstva in premazov. Združitev obeh entitet bo ustvarila globalen silikatni posel, ki bo lažje služil strankam po vsem svetu.

Pri transakciji so J.M. Huber zastopali BofA Merrill Lynch, Moelis & Company LLC, in Jones Day.

O družbi J.M. Huber Corporation (www.huber.com)

J.M. Huber Corporation s sedežem v Edisonu v ameriški zvezni državi New Jersey ima portfelj podjetij, ki se osredotočajo na osnovno dejavnost namensko proizvedenih materialov. Huber, ki je bil ustanovljen leta 1883, je danes eno največjih družb v družinski lasti v ZDA. Raznolika večnacionalna družba ustvarja proizvode, ki se uporabljajo v široki paleti uporabnosti za namene industrije in potrošniških izdelkov, vključno z ognjevarnimi aditivi, dodatki za zmanjšanje dimljenja, osebno higieno, prehrano, pijačami, farmacevtskimi izdelki in gradbenimi materiali.

O družbi Huber Engineered Materials (www.hubermaterials.com)

Huber Engineered Materials s sedežem v Atlanti v ameriški zvezni državi Georgia je globalna družba, ki se osredotoča na namensko proizvedene specialne sestavine, ki krepijo učinkovitost, privlačnost in možnost obdelave široke palete proizvodov, ki se uporabljajo v industriji in za namene potrošniških izdelkov. Z znanjem s področja anorganskih materialov ima portfelj proizvodov visoke vrednosti: specialni silicijevi produkti in silikati, aluminijev trihidrat, magnezijev hidroksid, molbdenske spojine in industrijski, prehranski in po predpisih ameriške farmakopeje odobren (USP grade) kalcijev karbonat.

O družbi Evonik Industries AG (www.evonik.com)

Evonik je vodilni globalni ponudnik specialnih kemikalij, ki deluje v več kot 100 državah sveta. V poslovnem letu 2015 je z več kot 33,500 zaposlenimi ustvaril prihodke v višini približno 13,5 milijarde evrov in prilagojeni bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini okoli 2,47 milijarde evrov.

Izvorna verzija je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20161209005413/en/

Kotakti

J.M. Huber Corporation
Robert Currie, 732-603-5746
r.currie@Huber.com

Vir: J.M. Huber Corporation