O-STA

1. Dan prihodnosti praznovali tudi številni znani Slovenci

Pred kratkim so zbrani pred Mesarskim mostom v središču Ljubljane pozdravili 1. Dan prihodnosti. Ob pravi časovni kapsuli, ki jo je postavila pobudnica dogodka Prva osebna zavarovalnica, so se Denisu Avdiću pridružili številni uspešni slovenski gospodarstveniki ter medijsko prepoznavne osebnosti - ljubljanski župan Zoran Janković, predsednik uprave BTC Jože Mermal, smučarski skakalec Robert Kranjec, podjetnik ter mentor Matej Čer in mnogi drugi.

Pa vi, razmišljate o svoji prihodnosti?

Marsikdo, še posebej mladi, ne razmišlja o svoji prihodnosti in o tem, kako bi pravzaprav rad živel ter, kakšni so njegovi cilji, vsi pa vemo, da se naše želje le redko uresničijo same od sebe. Da bi prihodnost vzeli v svoje roke in postali aktivni pri uresničevanju svojih načrtov ter vizij, je Prva osebna zavarovalnica razglasila 14. december za Dan prihodnosti, ki ga bomo obeleževali vsako leto. Vsaj en dan v letu bomo Slovenci tako namenili več časa ter misli svoji prihodnosti, svoji viziji. Danes je v središču Ljubljane, pred Mesarskim mostom, tako zaživela prva prava časovna kapsula, v katero vsi lahko oddajo svoje želje in vizije glede življenja v prihodnosti, čez 20 let. Prva se je zavezala, da bo vse želje in vizije v časovni kapsuli shranila na varno, čez 20 let, leta 2036, pa nas čaka javna razstava vseh vaših vizij in želja!

Prve vizije - tudi znanih Slovencev - že v kapsuli

Prvi navdušenci so svoje vizije že oddali pred Mesarskim mostom, kjer so, poleg ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika uprave BTC Jožeta Mermala, smučarskega skakalca Roberta Kranjca in radijca Denisa Avdića, 1. slovenski Dan prihodnosti pozdravili tudi Matej Čer, podjetnik in mentor, ki med drugim sodeluje s Tesla Motors, in taborniki. Le-tem je Prva za njihovo aktivnost in družbeno odgovorno delo predala donacijo, ki jim bo pomagala pri uresničevanju njihove vizije ter vplivu na prihodnost. Vizijo je v kapsulo oddala tudi Andreja Drevenšek, vodja marketinga in prodaje v start-up-u Kinestica, katerega zgodba se je začela v Laboratoriju za robotiko ljubljanske Fakultete za elektrotehniko, danes pa je uspešno podjetje, v katerem razvijajo in proizvajajo medicinske naprave za pomoč pri terapiji po različnih vrstah bolezni in poškodb. Zbrane sta nagovorila tudi predsednica uprave Prva Group Alenka Žnidaršič Kranjc in izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice Janez Kranjc, prav vsi pa so si bili enotni, da mora za svojo prihodnost vsak poskrbeti sam, si zamisliti vizijo in vztrajati na poti do njene uresničitve.

Oddajanje vizij v kapsulo bo možno do konca januarja

Od 16.12.2016 do 2.1.2017 bo časovna kapsula v ljubljanskem City Parku, do konca januarja pa nato v Hali A v ljubljanskem BTC-ju. Seveda pa lahko vsi vizije oddajo tudi v virtualno časovno kapsulo na spletni strani: www.casovnakapsula.prva.net. To so lahko želje glede prihodnosti posameznika, prihodnosti njegovih otrok ali celotne družbe, lahko tudi v obliki fotografije, umetniškega dela, skeniranega pisma ali celo filmčka. Lahko so podpisane ali anonimne. Vse vizije bo Prva natisnila in jih shranila v fizično časovno kapsulo 2036. Izmed vseh, ki bodo oddali svojo vizijo, bo Prva vsak teden izžrebala 6 srečnih nagrajencev. 15. januarja 2017 pa bodo v glavnem žrebanju izžrebali še srečnega prejemnika glavne nagrade, 700 € na Prvi Premium naložbeni polici Prve osebne zavarovalnice.