O-STA

Qualys-ova storitev v strežniškem oblaku je primerna za civilne vladne ustanove ZDA, zakaj torej ne bi bila za Slovenska podjetja in organizacije?

Qualys, vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je že pred več leti pripravil množico storitev za upravljanje varnosti in tveganj (risk management, vulnerability scanning, etc.) iz strežniškega oblaka, ki so prejele številna prestižna priznanja in nagrade. A v našem okolju se še vedno soočamo z nepripravljenostjo rabe takega tipa strežniške storitve, pri čemer stranke pogosto navajajo dvom v varnost v strežniškem oblaku hranjenih podatkov in rezultatov varnostnih pregledov omrežij, aplikacij ali spletnih strežnikov. Kar je dokaj zanimivo glede nam podporo te storitve s strani velikih mednarodnih korporacij ali vladnih ustanov na primer zahodnih držav, seveda tudi drugih držav z vseh delov globusa. Naj navedemo še en primer.

Pred kratkim je Qualys objavil da je oblačna platforma Qualys Cloud Platform dobila, kako bi temu rekli, potrdilo ali certifikat FedRAMP Authority, ali, na dolgo - 'Authority to Operate (ATO) by the U.S. Department of Health and Human Services under the Federal Risk and Authorization Management Program (FedRAMP)'. To pomeni, da lahko strežniške storitve podjetja Qualys uporablja civilni del federalne vlade ZDA, da so dovolj zanesljive in varne in zaupanja vredne. Če je temu tako, potem jim lahko zaupa tudi večina podjetij in organizacij v naši geografski regiji, ali ne?

Philippe Courtot, izvršni direktor podjetja Qualys: "The Federal Government is now moving at an accelerated pace toward cloud-based solutions to achieve greater scale and significant cost reduction. FedRAMP is a significant program that enables this major shift and we are proud that Qualys' cloud-based security and compliance platform has now received the FedRAMP Authorization to Operate (ATO), thus allowing government agencies to achieve 2-second visibility across their global IT assets, have a continuous view of their security and compliance posture and identify those that are already compromised."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.qualys.com/company/newsroom/news-releases/usa/2016-11-17-qualys-cloud-platform-receives-fedramp-authority-to-operate/

### ### ###

O podjetju Qualys

Qualys je vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo. Podjetje je zmožno zagotoviti postavitev servisne storitve SaaS v le nekaj urah kjerkoli v svetu, s tem lahko strankam omogoči sproten in nenehen nadzor nad varnostjo in skladnostjo.

Qualys dobavlja rešitve za varnostno revizijo in upravljanje z ranljivostmi za organizacije vseh vrst in velikosti, katerih cilj je varovati dragoceno poslovno platformo in ublažiti tveganja. QualysGuard je vodilna rešitev podjetja, je storitev za zaščito informacijskih omrežij, samodejno izvajanje varnostnih revizij in zagotavljanje podpore pri ohranjanju skladnosti, ki proaktivno in samodejno prepoznava varnostne ranljivosti, ugotovi na katera informacijska sredstva lahko vplivajo, in zagotavlja podporo pri celotnem postopku sanacije teh ranljivosti. Uporablja jo več kot 6000 organizacij v 10 državah, vključno z večino iz seznama Fortune Global 100. QualysGuard izvede več kot milijardo IP revizij na leto.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.qualys.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, PreSales Engineer

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com