O-STA

Župan sprejel predsednika Državnega zbora Republike Slovenije

Velenje, 23. december 2016 - Včeraj popoldne je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič v mestni hiši sprejel dr. Milana Brgleza, predsednika Državnega zbora Republike Slovenije.

Župan je gostu izrekel dobrodošlico v Velenju, nato pa izpostavil aktualne zadeve v naši občini. Med drugim je omenil težko pričakovano 3. razvojno os in predvideno izpostavo azilnega doma v Velenju.

Direktor občinske uprave mag. Iztok Mori je predstavil mesto Velenje, zgodovino, večje projekte, ki smo jih v preteklosti uspešno izvedli in načrte za prihodnost. Izpostavil je Velenjsko promenado kot enega najopaznejših projektov, ki je prejela že številne nagrade in nazive ter kohezijski projekt treh občin (Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki) Celovita oskrba s pitno vodo in Odvajanje in čiščenje odpadnih voda. Predstavil je tudi številne razvojne priložnosti, ki jih ima Velenje. Predsednika Državnega zbora Republike Slovenije je seznanil tudi s projektom Poslovna cona Stara vas, za katero smo že pridobili gradbeno dovoljenje in sklep Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije o odobrenem sofinanciranju projekta Razširitev poslovne cone Stara vas v višini do največ 979.564,39 evra (na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo za obdobje 2016-2017).

Dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije je pohvalil projekte Mestne občine Velenje in se vpisal v zlato knjigo gostov, župan pa mu je podaril protokolarno darilo - kip Nabiralko zvezd, delo Velenjčana Črta Valenčaka.

Na sprejemu so bili prisotni tudi ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič ter poslanca v Državnem zboru Republike Slovenije Jan Škoberne in Saša Tabaković s sodelavci.

Po sprejemu si je predsednik Državnega zbora Republike Slovenije ogledal Galerijo Velenje in novo razstavo Iskanje matrice, nato pa se je kot slavnostni govornik udeležil občinske slovesnosti ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki se je ob 18. uri začela v Domu kulture Velenje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje