O-STA

Mladi evropski simfoniki povezani v glasbi

Velenje, 4. januar 2017 - Jutri, v četrtek, 5. januarja, bo ob 19. uri v koncertni dvorani Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje koncert ""United together", s katerim se bodo mladi evropski simfoniki povezali v glasbi.

Nastopila bosta dva odlična mednarodna mladinska simfonična orkestra Landesjugendblasorchester Steiermark (LJBO) iz avstrijskega Gradca ter European Spirit of Youth Orchestra (ESYO) s skupno 110 mladimi glasbeniki, s tremi dirigenti - Wolfgang Jud (Avstrija), Miro Saje (Slovenija) in Igor Coretti Kuret (Italija), z dvema solistoma (opernima pevcema) ter z osmimi mednarodnimi docenti (člani vrhunskih evropskih orkestrov).

V mladinskem evropskem orkestru ESYO, v katerem se je od njegove ustanovitve leta 1994 zvrstilo že več kot 2500 mladih glasbenikov, sodelujejo tudi dijaki Glasbene šole Velenje.

Koncert v Velenju bo eden od štirih koncertov v okviru mednarodne koncertne turneje, ki bo potekala v štirih različnih mestih: poleg Velenja, avstrijskega Gradca, še v Trstu in v mestu San Vito al Tagliamento (Italija). Izvajali bodo dela Giuseppe Verdija, Johanna Straussa ml., Franza Leharja, Edwarda Elgarja, itd.

Vstop je prost!

Vljudno vabljeni,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje