O-STA

Evropska sredstva za podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela

Vlada RS je podprla razpis "Podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela". Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 5,6 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma okvirno 4,5 milijona evrov.

izobraževanje

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Evropska sredstva so, a kje jih najti?

Več informacij

Javni razpis sledi reševanju problematike zaposlenosti starejših in vlaga v usposabljanja in motiviranje zaposlenih, zlasti starejših od 45 let. Pisali smo tudi že o tem, da prihajajo evropska sredstva za krepitev kompetenc starejših zaposlenih in spodbujanje podaljševanja delovne aktivnosti.

Cilj je podpreti aktivnosti, ki bodo vplivale na znižanje trajanja odsotnosti z dela in na povečanje deleža oseb, ki so v podprtih podjetjih pripravljene delati dlje.

Prijava na brezplačno izobraževanje

S celostnim pristopom in sistematičnimi aktivnostmi se bo tako vplivalo na znižanje trajanja odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe in spodbujanje uvajanja ukrepov za lažje vključevanje delavcev v delo po daljši odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe.

Namen razpisa je:

  • Zmanjšanje obsega predčasnega upokojevanja,
  • odpravljanje negativnih stereotipov o starejših delavcih v slovenski družbi,
  • izboljšanje managementa starejših delavcev in spodbujanje ukrepov za medgeneracijsko sodelovanje v organizaciji.

Razpis bo prispeval tudi k širšemu ozaveščanju in informiranju o pomenu aktivnega in zdravega staranja.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Vir: EU Skladi

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Javni razpisi Kadri Podjetniške novice Podjetništvo Zakonodaja

Oznake Avtorski članki delovna aktivnost evropska sredstva odsotnost z dela podaljševanje delovne aktivnosti zmanjševanje odsotnosti z dela

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/01/07/evropska-sredstva-za-podaljsevanje-delovne-aktivnosti-in-zmanjsevanje-odsotnosti-z-dela/