O-STA

Opis dejavnosti: gojenje začimbnih, aromatskih in zdravilnih rastlin

Čeprav nas je polarni mraz ujel do kosti, pravi podjetniki že zrejo v prihodnost in nekaterih se sprašujejo, kaj potrebujejo, da lahko izvajajo dejavnost, ki se imenuje gojenje začimbnih, aromatskih in zdravilnih rastlin. Vas zanima, katerim pogojem morate zadostiti?

Prijava na brezplačno izobraževanje Zasluži denar s hobijem in idejo

Če se želite ukvarjati z gojenjem začimbnih, aromatskih in zdravilnih rastlin, boste najprej morali registrirati želeno obliko podjetja, največkrat gre za obliko s. p . - samostojnega podjetja. Postopek je hiter, enostaven in brezplačen, to pa lahko storite tudi na VEM točki DATA.

Registrirati bo potrebno dejavnost Gojenje začimbnih, aromatskih in zdravilnih rastlin, ki se v Standardni klasifikaciji dejavnost (SKD 2008) uvršča pod šifro 01.280.

Gojenje začimb pa je lahko povezano tudi z drugo, povezano dejavnostjo (spomnimo, naknadna doregistracija dejavnosti v vašem podjetju je popolnoma brezplačno), denimo z izdelovanjem sadnih in zelenjavnih napitkov. Več o pogojih za opravljanje te dejavnosti smo pisali v Zmiksaj in prodaj: kako zaslužiti z izdelavo in prodajo smutijev?.

Potrebna bo registracija živilskega obrata

Pred pričetkom oddaje živila na trg se morajo obrati na področju primarne proizvodnje registrirati v evidenco, ki jo vodi Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).

Prijava na brezplačno izobraževanje Prednosti in slabosti samozaposlitve

Za gojenje in trženje domorodnih in tujerodnih vrst organizmov, ki se uporabljajo za namen biotičnega varstva rastlin, mora uporabnik pridobiti dovoljenje pri pristojnem organu.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Podrobne informacije o pogojih za opravljanje dejavnosti:

Prijava na izobraževanje Abeceda poslovanja

Vir: eVem

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Kadri Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p. Zakonodaja Zanimivosti

Oznake aromatika aromatskih in zdravilnih rastlin Avtorski članki gojenje rastlin gojenje začimbnih hobi poslovna ideja registracija podjetja s.p. samozaposlitev začimbe zimski vrt

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/01/08/opis-dejavnosti-gojenje-zacimbnih-aromatskih-zdravilnih-rastlin/