O-STA

Evropska sredstva za odpravo konfliktov na delovnem mestu

Tako je, prav ste slišali: prihajajo evropska sredstva za odpravo konfliktov na delovnem mestu. Sredstva naj bi pomagala odpravi navzkrižju interesov med delodajalci in delavci.

izobraževanje

Financirajte svoje poslovanje in naložbe z mikrokrediti

Financirajte svoje poslovanje in naložbe z mikrokrediti!

Več informacij

Vlada RS je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Odpravimo konflikte na delovnem mestu - ozaveščanje o možnosti posredovanja v sporu med delavcem in delodajalcem ter svetovanje delodajalcem.

Prijava na delavnico

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša 1,9 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma okvirno 1,5 milijona evrov.

Kaj želijo s tem doseči?

Cilj projekta, ki je namenjen predvsem delodajalcem, je okrepitev svetovalne in posredovalne vloge Inšpektorata Republike Slovenije za delo, (IRSD), in sicer z uporabo instituta mirnega posredovanja v sporih med delavci in delodajalci.

Aktivnosti bodo usmerjene k dvigu:

  • dvigu ravni ozaveščenosti delodajalcev glede zagotavljanja dostojnega dela zaposlenih,
  • pomena urejenosti delovnih razmeri,
  • varnega in zdravega delovnega okolja.

Vse to bo prispevalo k razbremenitvi inšpektorjev za delo, k preprečevanju novih delovnih sporov in posledično k izboljšanju delovnega okolja oziroma delovanja trga dela. To bo v korist tako delodajalcem kot zaposlenim.

Prijava na delavnico

Vir: EU Skladi

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Javni razpisi Kadri Podjetniške novice Podjetništvo Zanimivosti

Oznake Avtorski članki evropska sredstva Evropska sredstva za odpravo konfliktov na delovnem mestu konflikti na delovnem mestu navzkrižje interesov

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/01/09/evropska-sredstva-za-odpravo-konfliktov-na-delovnem-mestu/