O-STA

V Europarku bo ustvarjalno z Metko in Tino

V EUROPARKU BO USTVARJALNO Z METKO IN TINO

Januar je mirnejši mesec, v katerem se vsi radi malo odpočijemo in zajamemo sapo, preden odkorakamo novim izzivom naproti. K temu bosta s svojo Delavnico zdravja pripomogli tudi simpatični Metka in Tina, ki ju poznamo iz oddaje Vrtičkanje. V sredo, 18.1.2017, ob 17. uri, bosta namreč na brezplačni delavnici v Europarku z obiskovalci pripravljali kopalne kroglice, ki bodo kot nalašč tako za sproščujoče, kot poživljajoče kopeli.

Domače, peneče in dišeče kopalne kroglice

Na delavnici bosta Metka in Tina obiskovalcem pomagali izdelati čisto svojo domačo kopalno kroglico. Peneče kroglice, ki ob stiku z vodo zašumijo in poskrbijo za mehurčke, obožujejo otroci, z njimi pa se radi razvajajo tudi odrasli. Narejena domača kroglica bo delovala negovalno, koži povrnila izgubljeno vlago ter maščobo, seveda pa poskrbela tudi za prijeten vonj. Sestavine za izdelavo bodo popolnoma naravne, svojo kroglico pa bodo s starši na delavnici lahko izdelali tudi otroci.

Delavnica, ki bo poskrbela za sprostitev

Izdelava kopalnih kroglic bo potekala od 17. do 19. ure, da bo ravno dovolj časa še za večerno kopel. "Najine delavnice so namenjene vsem, ki želijo narediti nekaj več za svoje zdravje, pa tudi okolje, hkrati pri tem tudi privarčevati in se zabavati," pravita simpatični Štajerki, ki se ob sredah radi oglasita tudi na Europarkovi ekološki tržnici. Nad delavnico pa je navdušena tudi center managerka Simona Mandl: "Prepričana sem, da se bodo obiskovalci na delavnici veliko naučili, se dobro zabavali, kasneje doma pa seveda še boljše sproščali."