O-STA

Župan sprejel predstavnike verskih skupnosti

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je danes dopoldan, ob svetovnem dnevu religij, na ponovoletnem srečanju v mestni hiši sprejel predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo na območju Šaleške doline.

Župan je goste nagovoril in se jim zahvalil za prizadevnost na področju dobrodelnosti ter zato, ker pri vernikih spodbujajo pozitivno razmišljanje, sodelovanje, spoštovanje osnovnih človeških vrednot ter strpnost med različnimi skupinami v naši lokalni skupnosti. Gostom je predstavil nekatere največje uspešno izvedene projekte za preteklo leto. Kot enega izmed večjih projektov je izpostavil smučarsko-skakalni center, za katerega smo konec leta pridobili uporabno dovoljenje in povedal, da nas tudi v letu 2017 čaka nekaj pomembnejših investicij: razširitev Poslovne cone Stara vas, obnova Starega Velenja in tudi izgradnja prireditvenega prostora ob Velenjskem jezeru.

Župan se je dotaknil tudi problematike begunske krize in predstavnike verskih skupnosti prosil, da naj širijo pozitivno mišljenje in spodbujajo vernike k strpnosti do ljudi, ki so se znašli v hudi stiski.

Sprejema se je udeležil tudi celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, ki se je županu zahvalil za prijazen sprejem in pohvalil delovanje Mestne občine Velenje, ki jo je označil za dober zgled drugim občinam, saj ljudje tukaj živijo v sožitju ne glede na kulturne, verske in druge razlike. Prav tako je pohvalil prizadevanja župana in celotne uprave, ki si z različnimi ukrepi prizadeva občankam in občanom zagotavljati čim boljše pogoje bivanja. Z županom se je strinjal, da je potrebno vsakemu človeku v stiski pomagati in da je potrebno med ljudmi širiti pozitivno klimo tudi takrat, ko govorimo o beguncih in je ljudi strah sprememb.

Tudi ostali gostje so se strinjali z mišljenjem celjskega škofa msgr. dr. Stanislava Lipovška in se županu zahvalili za dobro sodelovanje v preteklih letih.

Pošiljamo fotografijo s sprejema.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mesne občine Velenje