O-STA

Mimogrede / By The Way #12: UAUU

Cikel razstav v javnem prostoru

Čas je še za zadnjo edicijo vizualnih presenečenj v ciklu Mimogrede, uličnem razstavnem projektu, v katerem sta v letu 2016 združila kreativne moči Kino Šiška in TAM-TAM. Ulično galerijo na Vegovi bodo 24.1.2017, ob 17:00, zasedli prodorni mladi protagonisti urbane umetniške scene - kolektiv umetnikov, rokodelcev, iznajdljivcev in kreativcev UAUU.

Zgodba Univerzalnega Ateljeja Uličnih Umetnosti se začne leta 2014, ko se skupina prijateljev odloči in začne vseživljenjski projekt UAUU. Instinktivno je bil prostor na začetku razdeljen na dva dela, atelje in galerijo in s to ureditvijo delujejo še zdaj. Obkrožili so se z umetnostjo, ki jim sedaj predstavlja življenjski stil.

Kolektiv ustvarjalcev v ateljeju deluje v samooskrbnem okolju brez pravil in meja, s poudarkom na umetniških projektih in kreativnih rešitvah. Lotijo se vsega, kar jim pride na pot - grafike, ilustracij, fotografije, oblikovanja, arhitekture, scenografije, tekstilne umetnosti, ulične umetnosti. Mešano na žaru. Ker nikoli ne vedo, kaj jim pride na pot, se težko definirajo - organsko nastajajo. Mimogrede se bodo lotili tudi Ulične galerije. Litri kave, idejna možganska nevihta, filozofija 'delo krepi duha' in odprtost do novega, vedno prinesejo kaj zanimivega.

Galerija UAUU je med leti 2014 in 2016 omogočila prostor, organizirala, kurirala, tehnično podprla in spromovirala že več kot 30 razstav in dogodkov. V letih 2015 in 2016 so v prostoru galerije razstavljali tako mladi, še neuveljavljeni umetniki kot že uveljavljeni umetniki mlajše in srednje generacije. Prav tako so gostili nekaj tujih umetnikov, ki so v tem obdobju delovali v Ljubljani. Poleg razstav so organizirali tudi različne delavnice, učenje arhitekturnega in likovnega risanja, projekcije filmov in družabne večere.

https://www.facebook.com/UateljeUU/

Organizacija TAM-TAM in Kino Šiška.

Vstop prost.