O-STA

Rok za predložitev obračuna pavšalnega nadomestila je 31. januar

Komentarji so izklopljeni za Rok za predložitev obračuna pavšalnega nadomestila je 31. januar

Rok za predložitev obračuna pavšalnega nadomestila je vse bližje. Davčni zavezanci, ki ste imeli v letu 2016 pravico do uveljavljanja pavšalnega nadomestila, morate najkasneje do 31. januarja 2017 sestaviti obračun pavšalnega nadomestila in predložiti v elektronski obliki prek sistema eDavki.

izobraževanje

Zaključna bilanca za leto 2016

Svoje knjigovodstvo vodite sami? Veste, kakšna obveza vas čaka do marca?

Več informacij

Obračune pavšalnega nadomestila za leto 2016 so dolžni predložiti vsi davčni zavezanci, ki so imeli v letu 2016 pravico do uveljavljanja pavšalnega nadomestila, ne glede na čas veljavnosti dovoljenja (torej tudi davčni zavezanci, ki so imeli dovoljenje le del leta 2016).

Prijava na delavnico

Kako ravnati, če se je dovoljenje med letom preneslo na drugo osebo?

Če se je dovoljenje med letom preneslo na drugega predstavnika kmečkega gospodinjstva, mora obračun DDV-OPN predložiti tisti, na katerega se je preneslo dovoljenje, in sicer za celotno obdobje veljavnosti dovoljenja.

Kako ravnati, če v 2016 niste opravili nobene dobave?

Obračun pavšalnega nadomestila so dolžni predložiti tudi imetniki dovoljenj, ki v letu 2016 niso opravili nobene dobave na podlagi veljavnega dovoljenja. V tem primeru se na predloženem obrazcu DDV-OPN izpolni le podatke o imetniku dovoljenja, številki dovoljenja, imenu in priimku ter telefonski številki kontaktne osebe, kraju in datumu izdaje obrazca in podpis.

Potrebujete računovodsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Podaljšanje dovoljenj po uradni dolžnosti

Pisali smo že o tem, da se podaljšanje pavšalnih nadomestil za novo leto osebam, ki ustrezajo pogojem, naredi po uradni dolžnosti davčnega organa. Tako je davčni organ do konca decembra moral podaljšati uveljavljanje pavšalnega nadomestila za leto 2017 ter o tem zavezance obvestiti, tiste zavezance, ki pa jim dovoljenja niso podaljšali, pa o tem prav tako obvestiti ter navesti razlog za takšno odločitev. Več: Podaljšanje dovoljenj za uveljavljanje pavšalnega nadomestila za leto 2017 po uradni dolžnosti

Če obračuna ne boste poslali v roku, vam grozi do 1.200 evrov globe

Zavezanci - imetniki dovoljenja za pavšalno nadomestilo v letu 2016, ki ne bodo sestavili in predložili obračuna pavšalnega nadomestila v predpisanem roku oziroma v obračunu ne bodo izkazali predpisanih podatkov, so lahko kaznovani za prekršek z globo od 200 do 1.200 evrov.

Prijava na delavnico

Vir: Furs

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Podjetniške novice Podjetništvo

Oznake Avtorski članki davčni zavezanec FURS kmetijska dejavnost obračun pavšalno nadomestilo predložitev obračuna predložitev obračuna pavšalnega nadomestila

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/01/17/rok-za-predlozitev-obracuna-pavsalnega-nadomestila-je-31-januar/