O-STA

Za male bolnike zbrali več kot 25.000 evrov

NLB in Hitradio Center sta za naše najmlajše bolnike skupaj zbrala več kot 25.000 evrov, ki sta jih danes predala Pediatrični bolnišnici Ljubljana. Ves denar bo šel za preureditev prostorov Pediatrične klinike v dnevno bolnišnico, kar bo otrokom omogočilo prijaznejše in bolj kakovostno zdravljenje.


Dobrodelna akcija "Pomoč za male bolnike" je potekala od sredine decembra 2016, in sicer z zbiranjem prispevkov v vseh NLB poslovalnicah, v sklad za Pediatrično kliniko pa je prinesel tudi vsak nakup na obroke nad 20 evrov s kartico NLB Mastercard. H končnemu znesku so pripomogli še poslušalci Hitradia Center, ki so svoj prispevek oddali preko SMS-a z besedo OTROKRAK1 ali OTROKRAK5 na 1919.

Ob predaji čeka, ki poteka ravno pred Svetovnim dnevom boja proti raku, je predsednik uprave NLB, Blaž Brodnjak, povedal: "Zavedamo se, kako hudo je, kadar zbolijo otroci. Moralna dolžnost vseh nas je, da jim omogočimo čim višjo kakovost zdravljenja. Ponosni smo, da smo skupaj z našimi strankami v dobrodelni akciji zbrali 20.000 evrov za ureditev dnevne bolnišnice v Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana in s tem na najlepši način dokazali, da nam je mar."

Direktor Hitradia Center Gregor Memedović se zahvaljuje svojim poslušalcem: "V času akcije smo dobili ogromno pozitivnih odzivov, poslušalci so nas celo spraševali, kako lahko še dodatno pomagajo, kar samo dokazuje, kako pomembna problematika je zdravje in dobrobit naših otrok. Veseli smo, da sodelujemo s partnerji, kot je NLB, ki si prizadevajo za pomoč najbolj ranljivim skupinam. Upamo, da bo prenova bolnišnice čim prej realizirana".

Prof. dr. Janez Jazbec, dr. med., predstojnik Kliničnega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana je poudaril: "Današnja donacija za ureditev prostorov dnevne bolnišnice bo bistveno pripomogla, da se bodo otroci z rakom in krvnimi boleznimi, za katere visoko usposobljeni kadri, tako zdravniki kot medicinske sestre in vsi drugi zdravstveni ter ostali sodelavci odlično skrbijo, zdravili v bolj prijaznem in varnem okolju."

Poslovna direktorica Pediatrične klinike UKC Ljubljana Biserka Marolt Meden se v imenu hudo bolnih lepo zahvaljuje za vsak evro. "Naša bolnišnica, še posebej pa Klinični oddelek za otroško hematologijo in onkologijo, poka po šivih. Nujno potrebujemo več postelj, potrebujemo dnevno bolnišnico. K nam prihajajo hudo bolni otroci iz vse Slovenije, dnevna bolnišnica pa se velikokrat odvija na hodnikih ali na terasi, kar ni niti prijazno, niti varno za bolnike. Z donacijami bomo končno lahko preuredili prostore za enega od 11 oddelkov in akcijo zbiranja sredstev bomo nadaljevali za zagotovitev nakupa opreme za te prostore. Zato ste vsi, ki želite pomagati, tudi v prihodnje dobrodošli. Otroci vam bodo hvaležni."

NLB Komuniciranje