O-STA

Ekskluzivna premiera druge sezone AMC-jeve vznemirljive dramske serije HUMANS bo v četrtek, 23. februarja, ob 22. uri

Druga sezona vznemirljive serije HUMANS se na kanal AMC vrača v četrtek, 23. februarja, ob 22. uri. Zgodba o zamegljenih ločnicah med ljudmi in roboti, ki se odvija v paralelni sedanjosti, se bo nadaljevala v osmih delih.

V priznani seriji, ki jo za AMC in Channel 4 producira Kudos, bomo v paralelni sedanjosti zopet lahko spremljali visoko razvite, umetno inteligentne robotske pomočnike, imenovane Synthi, ki so srhljivo podobni ljudem in so postali sestavni del družbe.

Zgodba druge sezone se začenja nekaj mesecev kasneje od dogodkov v prvi sezoni. Synth Niska (Emily Berrington) je še vedno na prostosti in v lasti kode zavesti. Njena Synth družina, Mia (Gemma Chan), Leo (Colin Morgan) in Max (Ivanno Jeremiah), ne vedo, kje se nahaja in iščejo vsak svoje mesto na svetu. Resnični človeški bitji, Joe (Tom Goodman-Hill) in Laura Hawkins (Katherine Parkinson) pa medtem poskušata popraviti svoj zakon.

Ko se začnejo pojavljati nepotrjene informacije o nerazložljivem obnašanju Synthov, posledice preproste, a izjemno pomembne odločitve dramatično presenetijo Hawkinsonove. Joe, Laura in celotna družina so soočeni s težko izbiro, ki jih bo postavila v središče pozornosti. V ZDA medtem Milo Khoury (Marshall Allman), mladi milijarder iz Silicijeve doline, ustanovitelj in direktor vodilnega tehnološkega podjetja, utira pot novim raziskavam. Za pomoč pri tem poskuša rekrutirati dr. Atheno Morrow (Carrie-Anne Moss), vodilno strokovnjakinjo za umetno inteligenco v državi. Sumničava do njegovih motivov in osredotočena na svoje delo, je Morrowa popolnoma predana temu, da ustvari novo obliko zavesti robotov.

Ko se med bojem za obstanek soočajo nastajajoča oblika inteligentnega življenja Synthi in že ustaljeno človeštvo, se razvija vznemirljiva večplastna zgodba, ki še vedno zastavlja zelo pomembno vprašanje: kdo ima pravico do odločanja, kaj pomeni biti živ? Druga sezona raziskuje možnosti in omejitve odnosov med Synthi in ljudmi. Si naraščajoče število Synthov zasluži enake pravice, kot jih imajo ljudje?

Med novimi člani igralske zasedbe, ki so se pridružili Carrie-Anne Moss (The Matrix, Jessica Jones) in Almanu (True Blood), so Sam Palladio (Nashville), Sonya Cassidy (The Paradise) in Leticia Wright (Cucumber, Banana). Ruth Bradley (The Fall), Will Tudor (Game of Thrones) in Neil Maskell (Raised by Wolves) se v svojih vlogah vračajo tudi v drugi sezoni težko pričakovane drame, nominirane za nagrade BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts).

Prva sezona serije HUMANS je doživela izjemen sprejem kritikov. The New York Times jo je opisal kot svežo, zahvaljujoč večplastnemu pristopu, spretni zasedbi in temu, da ne pristaja na poenostavljenost. Za The Sunday Times prva sezona predstavlja odlično mešanico drznosti in srhljivosti, The Guardian pa jo je označil za "bistro in temačno... eden od dramskih hitov leta 2015."

Drugo sezono serije HUMANS sta napisala Sam Vincent in Jonathan Brackley (Spooks: The Greater Good), skupaj z Joejem Bartonom, Charliejem Covellom ter Iainom Weatherbyjem, produciral pa jo je Kudos v sodelovanju z Matador Films. Izvršni producenti so Derek Wax (The Hour, Capital) in Chris Fry (The Smoke, Spooks) za Kudos, Sam Vincent in Jonathan Brackley ter Henrik Widman in Lars Lundström za Matador Films. Drugo sezono je produciral Paul Gilbert, režirali pa Lewis Arnold (HUMANS, Broadchurch), Carl Tibbetts (Black Mirror: White Bear), Francesca Gregorini (The Truth about Emanuel) in Mark Brozel (Dickensian). Za Channel 4 sta jo naročila Beth Willis in Simon Maxwell, za AMC pa Joel Stillerman in Kristin Jones.