O-STA

Zakaj se moramo znati poslušati?

Celo tišina ima zgodbo, ki ti jo želi povedati. Samo prisluhni. Prisluhni. - Jacqueline Woodson

Kolikokrat ste se vprašali, ali ste srečni? Vprašajte se. Pa veste, zakaj ste ali niste? Vprašajte se. Pogovorite se sami s seboj. Zdaj. In tukaj. Soočite se s sedanjostjo in zaživite ta trenutek, v katerem se nahajate.

Živimo zdaj in tukaj

V sproščujočem mediteranskem okolju in čuječi družbi na Vikendu čuječnosti samo za vas Hoteli LifeClass Portorož od 17. do 19. marca pripravljajo 3-dnevne delavnice za jasno opazovanje doživljanja in spoznavanje samega sebe. S čuječnostjo in programom Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) vam bo dr. Tjaša Šubic pomagala uravnovesiti življenje in vas naučila, kako odpraviti stres in izkoristiti čas, ki vam je dan. Naučila vas bo, kako svojo pozornost usmeriti na trenutno izkušnjo. S čuječnostjo se boste zavedali svojih misli, čustev, telesnih občutkov in namer ter zunanjega dogajanja.

Prisluhnite si

Spremenite način dojemanja sveta okoli sebe na Vikendu čuječnosti v aktivnem wellness Hotelu Apollo. Spoznajte pomembne elemente čuječnosti. Pozornost, namen in pristop. "O sebi se lahko vedno toliko naučimo. To je brezmejno raziskovanje, katerega namen je lažje razumevanje in sprejemanje sebe, lažje, lepše, zadovoljujoče in mirnejše življenje s samim seboj. Posredno tudi z drugimi in drugim z nami," pojasnjuje dr. Šubičeva.

Odpravite stres

Z vadbo čuječnosti odstranite umske vozle in napetosti, da se boste lahko lažje soočali z različnimi življenjskimi izzivi. Večinoma se na dražljaje (dogodke, osebe, izzive) odzivamo avtomatično, kot smo vajeni iz preteklih situacij. Zaradi svojih globokih vzorcev in navad nismo sposobni doživeti situacije, odnosa ali trenutka takšnega kot je, ampak ga doživljamo takšnega, kot si ga mi predstavljamo, da je. Povežemo se s tem, kar smo že doživeli ter imamo občutek in dejansko verjamemo, da je spet enako. Na ta način se življenje kar naprej ponavlja, je jasna dr. Šubičeva: "Po navadi sodimo še preden sploh zaznamo, kaj je dejansko prisotno. Vedno bi radi bili boljši, lepši, sposobnejši, da bi bile situacije lažje, ugodnejše. Tak način s stalnim presojanjem predstavlja kroničen stres. Nehajte soditi vnaprej in pričakovati.

Spoznajte samega sebe

Meditirajte. Nekatere meditacije si za predmet pozornosti izberejo slike, mantre, ki pomagajo, da je pozornost usrediščena. Pri čuječnostni meditaciji pa ostajamo ves čas s tem, kar je prisotno v danem trenutku, brez dodajanja predmeta pozornosti. Opazujemo samo svoj dih, občutke v telesu, zaznavamo zvoke, karkoli, kar se tisti trenutek dogaja. Brez presojanja, kot priča temu, kar je. Zavedanje, sprejemanje in dopuščanje trenutnega.

Imejte se radi

Številne svetovno priznane raziskave kažejo, da vaje čuječnosti pomagajo posameznika naučiti najti notranji mir, izboljšajo počutje in kakovost življenja, omogočijo višje vrednotenje samega sebe, zmanjšujejo stres, tesnobo in depresijo, povečujejo uspešnost na delovnem področju, izboljšujejo partnerske in druge odnose z ljudmi v naši bližini. Bodite nežni in prijazno ravnajte s seboj. Včasih um rad misli, da je spoznal vse, kar je treba spoznati, ali da ve vse, kar je treba vedeti. Recimo temu um, ki vse ve. Bodite dojemljivi tudi za nova odkritja. Prijavite se na Vikend čuječnosti v Portorožu in končno naredite nekaj zase.

VIKEND ČUJEČNOSTI v Hotelih LifeClass Portorož, 17.-19. marec 2017, Hotel Apollo, od 149,50 € na osebo/noč

http://www.lifeclass.net/si/hotelska-ponudba/989/vikend-cujecnosti-2-noci