O-STA

Srečanje partnerskega konzorcija evropskega projekta AgriGo4Cities

Mestna občina Velenje je bila ponovno uspešna pri kandidiranju za evropska sredstva. Eden od odobrenih projektov, v katerem sodeluje Mestna občina Velenje kot projektni partner, je projekt AgriGo4Cities, ki se posveča mestnemu in predmestnemu vrtičkarstvu.

V torek, 14. februarja, in v sredo, 15. februarja 2017 bo v Vili Bianca v Velenju potekalo prvo srečanje partnerskega konzorcija evropskega projekta AgriGo4Cities. Projektni konzorcij sestavlja deset partnerjev iz sedmih držav (Slovenija, Češka, Madžarska, Romunija, Slovaška, Bolgarija in Nemčija), šest pridruženih partnerjev iz štirih držav (Slovenija, Češka, Nemčija in Bolgarija) ter črnogorski partner v okviru Instrumenta za predpristopno pomoč.

Prvi dan, ki bo odprt za javnost, bomo širšo zainteresirano javnost seznanili s projektom in predstavili lokalne dobre prakse, ki bodo potekale v angleškem jeziku. Drugi dan srečanja bo zaprt za javnost in bo namenjen predstavitvi ter načrtovanju projektnih aktivnosti, ki bodo zagotovile uspešno izvajanje projekta.

Mednarodni projekt AgriGo4Cities je sofinanciran z naslova programa Interreg Danube Transnational Programme. Projekt se je pričel izvajati 1. januarja 2017 in bo trajal 30 mesecev, do konca junija 2019. Vodilni partner projekta je Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Več informacij o projektu lahko dobite na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si

(www.velenje.si/uprava-organi-obcine/11145).

Vljudno vabljeni v torek, 14. februarja, v Vilo Bianca na srečanje partnerskega konzorcija.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje