O-STA

HPE kupuje podjetje Simplivity

Hewlett Packard Enterprise, ter oddelek zadolžen za varnostne rešitve HPE Software - Security, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

sporočata javnosti, da je HPE sredi januarja 2017 napovedal prevzem podjetja Simplivity, ki je vodilni svetovni ponudnik rešitev za poenostavitev informacijskih sistemov, zmanjšanje stroškov in pospeševanje postavljanja virtualne infrastrukture, oz. na kratko - hiperkonvergenčnih rešitev. Hiperkonvergenca je združevanje več za obratovanje podatkovnega oz. informacijskega centra potrebnih funkcionalnosti v eno napravo. Hiperkonvergenčna infrastruktura Simplivity zato radikalno zmanjšuje stroške z zmanjšanjem TCO na tretjino. Na tehnologiji OmniStack temelječa rešitev OmniCube v eno napravo združi funkcionalnosti 12 ločenih IT rešitev. OmniCube nam že takoj po namestitvi zagotavlja hipervizor, zmogljivosti za obdelavo in hranjenje podatkov, deduplikacijo in replikacijo podatkov, WAN optimizacijo, medpomnilnik in prehodno vozlišče do strežniškega oblaka. Z namestitvijo dveh ali več sistemov pa si lahko zagotovimo praktično neomejen vir sredstev za informacijske obdelave v podjetjih vseh velikosti. Ob tem ohranjamo tudi enostavnost namestitve - celotno postavitev lahko iz ene centralne točke upravljati en sam administrator z enostavno preglednostjo kompletnega sistema.

REAL security d.o.o., ki je slovenski zastopnik za podjetje HPE, je prav tako zastopnik podjetja Simplivity in pomaga pri vpeljevanju hiperkonvergenčnih rešitev v regiji Adriatik že od začetka leta 2015. To pa tudi pomeni, da se po prevzemu za partnerje in stranke ne bo dosti spremenilo, kar zagotavljata seveda tudi HPE ter Simplivity:

- Za stranke in partnerje podjetja Simplivity tudi v prihodnje ne bo pomembnih sprememb.

- Načrti za prihajajoče produkte in razvoj v prihodnjem oddelku Simplivity ostajajo nespremenjeni, HPE bo še naprej v celoti podpiral obstoječe stranke in trenutne produktne platforme.

- HPE načrtuje v 60 dneh po zaključku prevzema na tržišče ponuditi programsko opremo SimpliVity OmniStack certificirano za obratovanje na strežnikih ProLiant DL380.

- V drugi polovici leta 2017 bo HPE predstavil integrirano rešitev na ključ s hiperkonvergenčno platformo Simplivity že integrirano v strojno opremo HPE ProLiant Server.

Cilj tako HPE kot podjetja Simplivity je poenostavitev hibridne IT infrastrukture in podpora tehnologijam za v podporo sodobnim poslovnim procesom. Podjetji, ki bosta pod eno streho, bosta lahko zagotavljali še boljše storitve za poenostavljenje IT-ja, bolj zanesljivo obratovanje ter zniževanje stroškov informacijske infrastrukture. Zaključek prevzema je predviden do konca prve polovice fiskalnega leta 2017.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.hpe.com/us/en/newsroom/news-archive/press-release/2017/01/HPE-to-Acquire-SimpliVity-and-Expand-Leadership-in-Growing-Hybrid-IT-Industry.html

### ### ###

O podjetju Hewlett Packard Enterprise in oddelku HP Enterprise Security

Podjetje Hewlett Packard Enterprise je nastalo leta 2015 z razcepitvijo davnega leta 1939 ustanovljene korporacije Hewlett Packard na dva dela. HPE je v storitve za podjetja usmerjen dobavitelj, z naslednjimi oddelki - Enterprise Group (strežniki, shramba podatkov, omrežja, svetovanje in podpora), Enterprise Services, Software ter Financial Services. Varnostne rešitve spadajo pod oddelek Software, čeprav so nekatere med njimi na razpolago tudi kot vnaprej nameščene naprave.

Več o HP Enterprise Security najdete na spletnih straneh: https://www.hpe.com/us/en/home.html#

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, projektni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com