O-STA

Na italijanskem poslovnem forumu o socialnem podjetništvu

Na italijanskem poslovnem forumu, ki se je na Institutu Jožef Stefan odvijal v ponedeljek, je bilo govora o socialnem podjetništvu. Ta, kot pišejo, predstavlja še precej neizkoriščenega potenciala. Foruma se je udeležil tudi Datin strokovnjak za razpise, mag. Dario Berginc.

izobraževanje

Potni nalogi

Za službeno pot v Italijo boste potrebovali potni nalog!

Več informacij

Uvodoma je predsednik italijansko-slovenskega foruma Jurij Giacomelli dejal, da ima Slovenija dolgo tradicijo socialnega podjetništva, ki morda ni dovolj izpostavljena. "Tudi Italija je na tem področju zelo pomembna, saj je ledino socialnega podjetništva orala zelo zgodaj in danes predstavlja zgled številnim drugim državam", pišejo na STAkrog.

Prijava na izobraževanje

Paolo Trichilo Foto: Dario Berginc

Veleposlanik Italije v Sloveniji Paolo Trichilo se je strinjal, dejal je, da je "mednarodna skupnost socialni vidik gospodarstva v zadnjih letih sicer zanemarjala. Dodal je, da je bil forum dober primer sodelovanja na ravni EU, saj da slednja to področje zelo spodbuja.

Tadej Slapnik Foto: Dario Berginc

Da se je Slovenija se je pri sprejemanju zakona o socialnem podjetništvu zgledovala prav po italijanskem, pa je dejal državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Tadej Slapnik.

Prijava na izobraževanje

V Sloveniji je po Slapnikovih besedah samo do leta 2014 nastalo okoli 60 socialnih podjetij, v zadnjih 18 mesecih pa je rast takšnih podjetij okoli 300-odstotna. Trenutno jih je 254. To potrjuje pravilnost vladne odločitve, ko je socialno podjetništvo uvrstila kot enega od devetih strateških projektov, ki jim posveča še posebej veliko pozornosti. Ministrstvi za gospodarstvo in delo bosta do leta 2020 za socialna podjetništva in podporno okolje za socialna podjetja namenili okoli 45 milijonov evrov.

O socialnem podjetništvu smo na Dati že pisali:

Ali se lahko iz društva preoblikuje socialno podjetje?

Socialno podjetje je lahko dober kandidat za nepovratna sredstva

Vlada ima resne namene za spodbujanje socialnega podjetništva

Letno poročilo tudi za socialna podjetja

Ste že preverili seznam, kjer so vsi naši podjetniški seminarji?

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Gospodarstvo Podjetništvo Ustanovitev podjetja

Oznake Avtorski članki gospodarska rast nepridobitna dejavnost o socialnem podjetništvu slovensko-italijanski forum socialno podjetništvo

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/02/15/na-italijanskem-poslovnem-forumu-o-socialnem-podjetnistvu/