O-STA

Registracija d. o. o.: se vam bolj splača vložiti denar na VEM točki ali sredstvo pri notarju?

Vas mika registracija d. o. o., vendar niste povsem prepričani, če bi vanj vložili ustanovitveni kapital v višini 7.500 evrov ali raje osnovna opredmetena sredstva? Slednjega ne boste morali urediti na VEM točki, kljub temu pa je dobro, da poznate vaše možnosti in razmislite, kaj se vam najbolj izplača.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Razmišljate o ustanovitvi d. o. o. in niste povsem prepričani, kaj vas čaka?

Več informacij

Kot smo že pisali, d. o. o. brez osnovnega kapitala v minimalnem znesku 7.500 evrov lahko odprete, vendar boste v tem primeru morali v vaše novonastalo podjetje v isti vrednosti, tj. 7.500 evrov, vanj vložiti osnovna opredmetena sredstva (stroji, nepremičnine, avtomobil ...). Več smo pisali v Ali lahko odprem d. o. o. brez osnovnega kapitala?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Slednjega sicer na VEM točki ne boste morali urediti. Če odprete d. o. o. z vložkom osnovnih opredmetenih sredstev, boste morali do notarja. Vendar to pomeni, da boste vse postopke med registracijo podjetja in kasnejšimi morebitnimi spremembami morali urejati pri notarju. Spomnimo, spremembe, kot so denimo doregistracija dejavnosti, sprememba sedeža podjetja, sprembo imena podjetja, ... so na VEM točki, vključno z VEM točko DATA, brezplačni.

Če bi želeli, kljub temu, da odprete d. o. o. pri notarju, storitve hitro, enostavno in brezplačno urejati na VEM točkah, vključno z VEM točko DATA, boste morali pri notarju pridobiti obazec VEM. A to lahko storite le v primeru, da ste pri notarju ustanovili d. o. o. z ustanovitvenim kapitalom! O tem, kaj je akt o ustanovitvi, kaj družbena pogodba, kaj notarski ter kaj "VEM" zapis, smo pisali v Pretvorba družbene pogodbe oziroma akta o ustanovitve iz notarskega zapisa v obrazec VEM

Registracija s. p. je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Ali obstajajo še kakšne druge možnosti?

Če boste torej v vaš bodoči d. o. o. vložili ustanovitveni kapital v višini 7.500 evrov, lahko postopek registracije takega d.o.o. brezplačno opravite na VEM točki DATA. Če pa razmišljate o tem, da bi v vaš bodoči d. o. o. raje vložili osnovna opredmetena sredstva, se morate zavedati, da boste morali tako ustanovitev d. o. o. urejati pri notarju in plačati postopek registracije.

Lahko pa razmislite tudi o tej opciji; zberete 7.500 evrov in prvotno želeno osnovno odpredmeteno sredstvo v vaše podjetje vložite naknadno. Tako boste ohranili tudi vse brezplačne postopke, ki vam jih ob, med in po ustanovitvi podjetja ponujamo na VEM točkah, vključno z VEM točko DATA.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Morda vas ob tem zanima tudi, če lahko odprete normirani d. o. o. ?

Smo v vas prebudili željo po podjetništvu? Registracija želene oblike podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki DATA brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Zakonodaja

Oznake Avtorski članki osnovna opredmetena sredstva podjetništvo registracija d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitveni kapital VEM točka DATA vložek sredstev

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/02/13/registracija-d-o-o-se-vam-bolj-splaca-vloziti-denar-na-vem-tocki-ali-sredstvo-pri-notarju/