O-STA

Vabilo na posvet o medgeneracijskem sodelovanju in solidarnosti

V Sloveniji se rodi čedalje manj otrok, življenjska doba pa se vse bolj podaljšuje. Povprečna starost prebivalstva se posledično korenito dviga. Demografske spremembe prinašajo številne izzive na gospodarskem, socialnem, prometnem, stanovanjskem, zdravstvenem področju.

Kakšni so ti izzivi in ali smo nanje pripravljeni? Kakšna je pri tem vloga različnih generacij? Bodo demografske spremembe prinesle okrepljeno medgeneracijsko sodelovanje ali spopad med generacijami?

Na Mladinskem svetu Slovenije smo prepričani, da bomo demografskim spremembah kos zgolj v okrepljenem medgeneracijskem sodelovanju in povezovanju ter solidarnosti.

O skupni prihodnosti različnih generacij bomo spregovorili na posvetu o medgeneracijskem sodelovanju in solidarnosti, ki bo

v sredo, 22.02.2017, ob 11.00 uri

v Maxi klubskem salonu v Ljubljani (Trg republike 1).

Stališča bodo skozi pogovor, ki ga bo vodila Jasmina Opec Vöröš, soočili Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije, Peter Pogačar, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Marijana Bednaš, namestnica direktorja Urada RS za makroekonomske analize in razvoj in Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije.

Uvod v posvet bo podal Tibor Vöröš, podpredsednik Mladinskega sveta Slovenije.

Na posvet se lahko prijavite preko kontaktnega obrazca https://goo.gl/FhBHix ali na elektronski naslov jasmina.opec-voros@mss.si do torka 21.2.2017.

Podrobnejše informacije dobite pri Jasmini Opec Vöröš (jasmina.opec-voros@mss.si / (01) 425 60 55).

Prijazno vabljeni!