O-STA

Mikrokrediti za mikro in mala podjetja

Mikrokrediti za mikro in mala podjetja vam lahko omogočijo financiranje vaših investicij in bolj stabilno tekoče poslovanje.

Slovenski podjetniški sklad omogoča mikro in malim podjetjem, da pridobijo mikrokredit po fiksni obrestni meri 1,1 % (če ima vaše podjetje sedež na problemskih območjih Maribora z okolico, Pomurja, Pokolpja, Hrastnika, Radeč in Trbovelj) oziroma po fiksni obrestni meri 1,4 %, če imate sedež drugje v Sloveniji.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Evropska sredstva so pomemben del razvoja in rasti uspešnih podjetij v EU, svojo konkurenčnost pa lahko z njimi okrepite tudi v vašem podjetju.

Več informacij

Prijava na izobraževanje

Potrebujete novo opremo ali želite kupiti poslovni prostor? Potrebujete finančna sredstva za nakup materiala, potrebnega za vaše poslovanje? Si želite povečati stabilnost tekočega poslovanja in pridobiti sredstva za financiranje plač, prevoznih in drugih stroškov, povezanih z delom? Mikrokrediti za mikro in mala podjetja vam omogočajo financiranje vseh zgoraj omenjenih stroškov.

Ugodni mikrokrediti za mikro in mala podjetja

Ročnost kredita je do 60 mesecev, možnosti koriščenja moratorija do 6 mesecev, stroški kredita pa se ne zaračunavajo. Za prijavo na razpis za mora podjetje imeti vsaj 1 zaposlenega za polni delovni čas in izpolnjevati tudi druge administrativne pogoje. Mikrokrediti za mikro in mala podjetja bodo dodeljeni podjetjem, ki bodo zaposlovala nove kadre (ta pogoj velja samo za razpis vezan na problemska območja), imajo boljšo bonitetno oceno (S.BON) in boljše finančne kazalnike.

Prijava na izobraževanje

Pogoji razpisa mikrokrediti za mikro in mala podjetja

Minimalno zavarovanje kredita:

  • 5 menic podjetja in
  • 5 menic osebnega poroka, ki je lastnik podjetja in ima nepremično premoženje za zavarovanje kredita v razmerju 1:1,25 (razmerje med zneskom kredita in vrednostjo prostega dela neobremenjenega nepremičnega premoženja) in v razmerju 1:1 za problemska območja.

IZOBRAŽEVANJE

Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah

Imate razdelano podjetniško idejo in jasno opredeljen izdelek ali storitev? Poznate vaše ključne kupce in konkurente? Potem je čas, da vašo podjetniško idejo spravite na papir!

Več informacij

Prijava na izobraževanje

Mikrokrediti za mikro in mala podjetja so na voljo do 10. 06. 2017, saj je do takrat odprt razpis Slovenskega podjetniškega sklada. Roki za razpis za problemska območja so: 01. 04. 2017, 01. 05. 2017, 01. 06. 2017, 01. 07. 2016, 01. 09. 2017 in 01. 10. 2017.

V kolikor vas zanimajo mikrokrediti za mikro in mala podjetja vam v podjetju DATA d. o. o. lahko pomagamo pri pripravi poslovnega načrta, ki je eden od ključnih elementov vloge. Pišite nam na data@data.si, ali nas pokličite na telefonsko številko 01 600 1530.

Avtorica besedila je Nastia Flegar, Data d. o. o.

Morda vas zanima tudi:

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki mikrokrediti za mikro in mala podjetja

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/03/20/mikrokrediti-za-mikro-in-mala-podjetja/