O-STA

Dendrite zaključil strateški nakup podjetja Medical Data Management

MORRISTOWN, New Jersey, 7. aprila 2004 - Dendrite International (NASDAQ: DRTE) je danes sporočil, da je zaključen strateški nakup Medical Data Management (MDM), zasebne skupine podjetij s sedežem v poljski prestolnici Varšava. MDM je vodilni ponudnik podatkovnih baz za zdravnike, tržnih raziskav in storitev za podporo prodaje farmacevtskih podjetij na Poljskem in Madžarskem ter v Rusiji in Ukrajini.

Z nakupom nastaja podjetje, ki nudi celostne storitve in rešitve in je zavezano hitro rastočemu farmacevtskemu trgu v Vzhodni in Srednji Evropi, hkrati pa povečuje Dendritovo zmogljivosti nudenja vodilnih storitev, ki pospešujejo promocijsko in prodajno učinkovitost v tej strateško vse bolj pomembni regiji. S prevzemom se združujejo Dendritova programska oprema za povečevanje učinkovitosti prodaje in servisne rešitve, ki so vodilne v svojem segmentu, s podatkovnimi bazami za zdravnike, tržnimi raziskavami, CRM aplikacijami in podpornimi storitvami, ki jih nudi MDM.

Dendrite lahko sedaj v kombinaciji z lokalnim tržnim znanjem in sredstvi nudi širši in bogatejši spekter storitev in svoje poslovanje širi na številne rastoče trge. Farmacevtska podjetja zdaj lahko programske in informacijske rešitve kupujejo pri enem viru, kar olajšuje integracijo in zmanjšuje stroške.

"V preteklih 18 mesecih sta Dendrite in MDM učinkovito sodelovala pri promociji rešitev za pospeševanje trženja in podpornih storitev farmacevtom v Srednji in Vzhodni Evropi. Našo združeno ponudbo so sprejeli z odprtimi rokami," je dejal predsednik uprave Dendrita John Bailye. "Nakup MDM nam omogoča ustvarjanje dodatnih sinergij, strankam pa lahko nudimo izreden nabor storitev in poglobljeno strokovno znanje."

Predsednica uprave MDM Wanda Lopuch je dodala, da "farmacevtske družbe v regiji za dosego CRM ciljev vse bolj iščejo rešitve enega samega ponudnika, ki so najboljše v svojem razredu, v kombinaciji z lokalno podporo in strokovnim znanjem. S tem, ko smo združili sile s podjetjem, kot je Dendrite, lahko našim strankam nudimo izredno širok in okrepljen nabor tržnih in marketinških rešitev in podporo".

Izvrstna ponudba

Nakup MDM, ki je bil zaključen 6. aprila 2004, zagotavlja izvrstno ponudbo, ki zajema:

- Napredne prodajne in tržne storitve

Dendrite bo združil svoje interaktivne tržne zmogljivosti s storitvami podatkovnih baz za zdravnike skupine MDM in tako strankam omogočil, da dosežejo ciljne potrošnike preko njim namenjenih sporočil in tržnih kanalov s pomočjo vsestranskega in učinkovitega trženja, tržnih sredstev in tržnega znanja. Dentrite bo tudi nadalje razvijal in širil storitve klicnega centra in mrežnega portala skupine MDM in s tem ponudil potrošnikom dodatne storitve.

- Geografska širitev in dostop do novih potrošnikov

Nakup MDM znatno razširja Dendritove zmogljivosti na enem najhitreje rastočih farmacevtskih trgov na svetu, obenem pa dopolnjuje dejavnost in bazo potrošnikov podjetja v tej regiji. MDM trenutno nudi storitve več kot 80 farmacevtskim družbam, vključno z mnogimi vodilnimi multinacionalkami.

- Managerske in operativne izkušnje

S skoraj 140 zaposlenimi ima MDM izkušeno in usposobljeno skupino strokovnjakov in vodilnih managerjev, ki dopolnjujejo Dendritovo operativno vodstvo v Srednji in Vzhodni Evropi in zagotavljajo potrošnikom strokovno vodenje in podporo. Po podatkih Dendrita je MDM v letu 2003 ustvaril približno 7,5 milijona dolarjev prodaje. Čeprav nakup po pričakovanjih ne bo imel vpliva na letošnji dobiček, pa naj bi leta 2005 in kasneje vplival pozitivno. Po skupni cenitvi je vrednost transakcije 8 milijonov dolarjev, kar zajema 5 milijonov dolarjev v gotovini in 3 milijone dolarjev zalog.

O skupini Medical Data Management

Medical Data Management (MDM) že več kot 10 let ponuja tržne storitve - vključno s programi CRM, neposrednim trženjem, promocijami, tržnimi raziskavami in pogodbeno delovno silo - farmacevtski industriji v Srednji in Vzhodni Evropi. Podjetje je razvilo registrirane podatkovne baze za zdravnike in druge zdravstvene strokovnjake na Poljskem in Madžarskem ter v Rusiji in Ukrajini. Za dodatna pojasnila obiščite spletno stran www.mdmco.com.

O podjetju Dendrite

Dendrite razvija in ponuja rešitve, ki povečujejo produktivnost trženja, marketinga in strokovnih postopkov za stranke s področja farmacije in drugih znanosti o življenju. Za več podatkov obiščite www.dendrite.com.