O-STA

Cvetje za ženske v materinskih domovih in varnih hišah

Vsaka ženska piše svojo neverjetno zgodbo, zaradi številnih življenjskih situacij pa je že marsikatera našla varno zavetje tudi v materinskih domovih in varnih hišah. In da bi ob materinskem dnevu polepšali praznik čim večjemu številu žensk, je slovensko transportno in logistično podjetje Sigr Bizjak poskrbelo za pravo presenečenje.

Cvetje s posebnim sporočilom

Specialisti za mednarodni transport hitro pokvarljivega blaga, s poudarkom na prevozu cvetja, so se spomnili številnih žensk, ki bivajo v materinskih domovih in varnih hišah po Sloveniji. Da bi jih razveselili in prinesli v njihova začasna prebivališča nekaj pomladi, so jim ob tem posebnem prazniku podarili cvetje. "Vsaka od naših uporabnic ima svojo zgodbo, trudimo se, da jim omogočimo prijetno bivanje v naših organizacijah. Cvetje so ženske sprejele kot prijazno pozornost, ki jim je polepšala dan in se zanjo iskreno zahvaljujejo." je povedala Suzi Kvas, prof., predsednica Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji.

Prav poseben dan

Cvetje je ekipa razvozila po številnih slovenskih krajih, voznice in vozniki pa so povedali, da je bil to prav poseben dan tudi zanje, saj je predaja cvetja potekala s še večjo pozornostjo in prijetnimi občutki. "Glede na to, da vsak dan prepeljemo na tisoče cvetlic po številnih državah Evropske unije in Balkana, je bila odločitev, da polepšamo materinski dan ženskam v stiski, pravzaprav zelo logična," je povedal pobudnik akcije Grega Bizjak, direktor podjetja SIGR d.o.o. V družinskem podjetju upajo, da so tako ženske ob prejemu cvetja vsaj za trenutek lahko odmislile skrbi, s katerimi se soočajo.