O-STA

Podeljena priznanja najuspešnejšim športnikom v Občini Žalec

V organizaciji Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec in Zveze športnih društev Občine Žalec ter s pokroviteljstvom Občine Žalec je danes potekala tradicionalna prireditev Šport 2016 v Občini Žalec.

V polni dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec so podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom, športni ekipi in športnim delavcem.

Naslov najboljšega športnika so podelili Rokiju Drakšiču, tretje uvrščenemu na Evropskem prvenstvu v Kazanu . Najuspešnejša športnica za leto 2016 je Nastja Govejšek, deseta na evropskem prvenstvu v Londonu in 14. na svetovnem prvenstvu v Winsdorju v Kanadi v paradni disciplini 50 m delfin. Nastja je tudi lastnica dveh novih državnih rekordov na 50 in 100 m delfin. Zaradi študijskih obveznosti v tujini se podelitve Nastja ni mogla udeležiti, priznanje je zanjo prevzela njena mama Alenka Valant.

Naslov najboljše ekipe leta 2016 so si prislužili odbojkarji Odbojkarskega društva Šempeter.

Posebni priznanji za dolgoletno uspešno delo na področju športa sta prejela Bojan Voglar, nekdanji slovenski rokometni reprezentant in sedaj uspešen rokometni trener, ter Gojmir Klinar, dolgoletni uspešni trener mlajših generacij in finske reprezentance, dolgoletni uspešni športni delavec SK Gozdnik Žalec.

Osrednji gost prireditve je bil Gregor Koštomaj, smučarski trener Ilke Štuhec.

Športnike in obiskovalce je pozdravil župan Občine Žalec Janko Kos.

V programu so sodelovali plesna skupina Moove in duet WildArt, povezovala sta ga Jaka Kozmelj in Jan Podbrežnik, avtor scenarija je Franci Podbrežnik.

Avtor fotografij Tone Tavčer.

(na fotografiji sport29 župan Janko Kos, Alenka Valant, mama Nastje Govejšek in Roki Drakšič, na fotografiji T¬sporzal pa Alenka Valant, mama Nastje Govejšek in Roki Drakšič )

Več fotografij na: http://www.zkst-zalec.si/sl-si/objave/2035/podeljena-priznanja-najuspesnejsim-sportnikom-v-obcini-zalec

Več informacij: ZKŠT Žalec, Matej Sitar, vodja programa Šport, tel. 03 712 12 67