O-STA

Šardža posebna častna gostja Pariškega knjižnega sejma leta 2018

Povabilo je vladarju Šardže izročil francoski predsednik François Hollande

PARIZ--(BUSINESS WIRE)-- Tretji največji emirat Združenih arabskim emiratov (ZAE) Šardža je bil nedavno imenovan za posebnega častnega gosta Salon Livre Paris' (Pariškega knjižnega sejma) v letu 2018. Imenovanje je v skladu z dolgoletno francosko naklonjenostjo zavezanosti Šardže umetniški in kulturni odličnosti. Emirat bo naslednje leto na sejmu igral osrednjo vlogo z bogato predstavitvijo arabske kulture in literature.

Ta pametna izjava za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Izvirnik je na voljo na: http://www.businesswire.com/news/home/20170328005845/en/

Povabilo je njegovemu veličanstvu, šejku Dr. Sultanu bin Muhammadu Al Qasimiju, članu vrhovnega sveta ZAE in vladarju Šardže, med obiskom stojnice Agencije za knjigo Šardže na nedavno sklenjenem Pariškem knjižnem sejmu predal francoski predsednik François Hollande.

Odločitev predstavlja nadaljnji korak pri prizadevanjih Francije in ZAE za okrepitev dvostranskih odnosov s proslavljanjem skupne zavezanosti kulturnemu udejstvovanju in izmenjavi.

Ob pariški predstavitvi svoje knjige Sous le Drapeau de l'occupant je njegovo veličanstvo šejk Dr. Sultan Al Qasimi dejal: "Francoska kultura je že dolgo cenjena muza mojega literarnega ustvarjanja. Moja knjižnica je polna francoskih knjig - tiste o arhitekturnih zakladih Egipta in njegovi bogati zgodovinski, okoljski in človeški dediščini so moje najljubše. Ta dela niso samo mojstrovine same po sebi, ampak hkrati odražajo francosko strast do neustrašnega raziskovanja kultur sveta."

Na začetku letošnjega leta je bil v ZAE organiziran emiratsko-francoski program z raznolikimi dogodki, vključno s konjeniško koreografijo, posvečenimi prihajajočemu odprtju muzeja Louvre Abu Dabi.

Emirat Šardža ima enkratni kulturni status, ki ga je ustvaril s spojitvijo svoje bogate islamske dediščine z odprtim sprejemanjem svetovnih kultur. Leta 1998 je UNESCO Šardžo imenoval za Kulturno prestolnico arabskega sveta, leta 2014 pa ga je Islamska organizacija za izobraževanje, znanost in kulturo (ISESCO) imenovala za Prestolnico islamske kulture.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170328005845/en/

Kontakti

National Network Communications
Fadia Daouk, T: +971 52 617 2111
E: f.daouk@nncpr.com

Vir: Šardža

Multimedijske vsebine

Foto

(Od leve proti desni) Francoski predsednik François Hollande in njegovo veličanstvo šejk Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, član vrhovnega sveta in vladar Šardže, med Pariškim knjižnim sejmom (Foto: Business Wire)

Foto

Knjižno krožišče v Šardži (Foto: Business Wire)