O-STA

Serija Better Call Saul se vrača na kanal AMC s tretjo sezono

AMC je oznanil, da bo premiera tretje sezone težko pričakovane serije Better Call Saul na sporedu v četrtek, 13. aprila 2017, ob 22. uri. Druga sezona serije je ena najvišje uvrščenih televizijskih serij v zgodovini, ki je prejela kar sedem nominacij za nagrado Emmy in tri nominacije Critics' Choice Award.

Zgodba serije Better Call Saul se začne šest let preden Saul Goodman spozna Walterja Whita. Ko ga prvič srečamo, je moškemu, ki bo postal Saul Goodman, ime Jimmy McGill. Kot nepomemben odvetnik išče svojo usodo in trdo dela, da se lahko prebije skozi mesec. Skupaj z Jimmyjem in pogosto proti njemu dela tudi Mike Ehrmantraut, priljubljen lik, ki "odpravlja težave", gledalci pa so ga spoznali že v seriji Kriva pota. Serija sledi Jimmyjevi preobrazbi v moža, ki postavlja besedo "kazen" v "kazenski odvetnik".

Druga sezona se je končala s kar nekaj nepričakovanimi preobrati. Chuck (Michael McKean) je na vsak način bratu želel preprečiti ukvarjanje s pravom, zato ga je namerno ogoljufal in na skrivaj posnel Jimmyjevo priznanje zločina. Mike (Johnatan Banks) pa se je osredotočil na vodjo kartela in sociopata Hectorja Salamanco, a ga je še preden je sprožil pištolo, ustavilo zlovešče posredovanje. S tem so se pojavila vprašanja o drugih nevarnih akterjih v igri.

Nova, tretja sezona govori o preobratih in prelomnicah preobrazbe Jimmyja McGilla (Bob Odenkirk) v Saula Goodmana, zloglasnega kazenskega odvetnika Albuquerquea. Posledice Chuckovega načrta močno preizkušajo meje Jimmyjeve in Kimine odvetniške pisarne in njune sveže ljubezni. Neizogibna grožnja obstoja potisne Jimmyjev moralni kompas do njegovih skrajnih meja. Skozi sezono bomo spoznavali nove like, katerih ozadja osvetljujejo pomenske povezave z zgodbo serije Kriva pota (Breaking Bad).

Serijo Better Call Saul sta ustvarila Vince Gilligan in Peter Gould. Gre za spin-off, predhodnik in nadaljevanje serije Kriva pota, ene najboljših televizijskih serij vseh časov. "Better Call Saul je postala samostojna serija, s prepleti in preobrati pa se je oblikovala odlična zgodba o potovanju skozi čas in liku, ki ga že poznamo. Je nekakšen televizijski ekvivalent teorije strun." so povedali na AMC-ju.

Sezono so poleg Goulda in Gilligana ustvarjali še izvršni producenti Mark Johnson, Melissa Bernstein, Thomas Schnauz in Gennifer Hutchinson. Poleg sedmih nominacij za nagrado Emmy in treh nominacije Critics' Choice Award, je serija prejela tudi nagrado Ameriškega filmskega inštituta za najboljši TV program leta, nagrado Writers Guild in številne nominacije za nagrade Producers Guild, Golden Globs, Združenja tujih novinarjev v Hollywoodu in Združenja televizijskih kritikov. V seriji igrajo Bob Odenkirk kot Jimmy McGill in Saul Goodman, Johnatan Banks, Michael McKean, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando in Giancarlo Esposito.