O-STA

Župan sprejel alpsko smučarko Anjo Drev

Velenje, 7. april 2017 - Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je včeraj, 6. aprila 2017, ob 16. uri v mestni hiši sprejel uspešno alpsko smučarko Anjo Drev, ki je na svetovnem prvenstvu gluhih in naglušnih v avstrijskem Innerkremsu osvojila dve bronasti medalji, in sicer v smuku ter v superkombinaciji.

Goste je uvodoma nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, ki je alpski smučarki najprej čestital za osvojeni kolajni in se ji obenem zahvalil za odlične dosežke ter za promocijo Velenja in Slovenije onkraj meja. Poudaril je, da so športniki odlični ambasadorji naše dežele, ki presegajo meje in dosegajo nemogoče. Povedal je, da so njeni uspehi dokaz mladim v Šaleški in Gornjesavinjski dolini, kaj vse zmore posameznik, z določenim odrekanjem, doseči. Če hočeš, zmoreš!

Župan je omenil, da poleg posameznih podjetij tudi občine pomembno prispevamo k razvoju športa, saj znatna sredstva vlagamo tudi v potrebno infrastrukturo. Na koncu je 19-letni dijakinji zaželel vse dobro in uspešno tudi v prihodnje.

Sprejema so se poleg smučarske ekipe udeležili tudi župan Občine Mozirje Ivan Suhovršnik, predsednik Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Velenje Franc Forštner in sekretarka društva Janja Kranjc, predsednik Športne zveze gluhih Slovenije Robert Žlajpah, predsednik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije Mladen Veršič ter predstavnica Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijskega komiteja Jana Čader.

Župan Občine Mozirje Ivan Suhovršnik je čestital uspešni smučarki in se zahvalil za promocijo ter izrazil veselje ob njenem uspehu.

Predsednik Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Velenje Franc Forštner je med drugim pohvalil Mestno občino Velenje, ki po njegovem mnenju ni samo občina po meri invalidov, temveč je tudi občina po meri športnikov.

Vsi prisotni so se pridružili čestitkam, pohvalili izjemne dosežke ter izraziti upanje, da bo zakon vrhunskih športnikov invalidov čimprej sprejet, saj bodo tako le-ti imeli enakovredni status z ostalimi športniki.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje