O-STA

Karierni dan Delo MeNE išče - Študentje, pripravite svoj CV

Ljubljana, 12. april 2017; Danes na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani poteka že 14. karierni dan Delo MeNE išče. Delo Me NE išče je karierni dogodek katerega namen je študente seznaniti z zaposlitvenimi možnostmi in načinom kadrovanja uveljavljenih slovenskih in mednarodnih podjetij ter povečati zaposlitvene možnosti študentov in diplomantov

14. karierni dan Delo MeNE išče organizirata Ekonomske fakultete v Ljubljani v sodelovanju s študentskim društvom Management Group. Delo Me NE išče je dogodek, kjer želijo študente seznaniti z zaposlitvenimi možnostmi in načinom kadrovanja uveljavljenih slovenskih in mednarodnih podjetij ter povečati zaposlitvene možnosti študentov in diplomantov. Seveda s poudarkom na pridobivanju znanj in veščin, ki jih na karierni poti - poleg formalno pridobljenih znanj v času študija - študenti še potrebujejo.

V ta namen so pripravili 15 predavanj, na katerih bodo študenti izvedeli, kaj bodoči delodajalci pričakujejo od njih, kako se pripravijo na prvi stik z delodajalcem, kako postopajo pri iskanju zaposlitve v tujini ter pomembne značilnosti trga dela v doma in tujini.

Na dogodku se študenti lahko seznanijo z zaposlitvenimi možnostmi in načinom kadrovanja uveljavljenih slovenskih in mednarodnih podjetij. Letošnji DMI 2017 bo gostil naslednja podjetja: EY Slovenija, Deloitte Slovenija, LeitnerLeitner, Orbico, Studio Moderna, GEN-I, Medis, Cargo Partner, BISNODE, Kompas MTS, PWC Slovenija ter Symphony EYC.

Mednarodnim študentom so namenili predavanje AIESEC, kjer se bodo seznanili z mednarodno mrežo, ki pokriva prakse po celem svetu.

Dogodka se vsako leto udeleži preko 600 študentov, različnih študijskih programov na dodiplomski in podiplomski stopnji.