O-STA

Ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko bo v OpenLabu izvedla delavnico programiranja za punce

V OpenLabu, stičišču sodobnih tehnologij v Kranju, ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko pripravlja delavnico za punce z naslovom Uvod v svet programiranja in interneta stvari. Delavnica bo potekala v torek, 25. aprila, med 14. in 16. uro, v okviru mednarodnega dneva Punce v IKT (Girls in ICT).

Program delavnice za punce

V prvem delu delavnice se bodo punce naučile osnov programiranja in izdelale svojo prvo igrico s programskim jezikom Scratch. Drugi del delavnice pa bo namenjen spoznavanju razvojnega okolja sistema Arduino. Napisale bodo preprost program za prižig in utripanje lučke.

Kdo se lahko prijavi?

Delavnica je brezplačna in namenjena vsem puncam do vključno osemnajstega leta starosti. Prijave bodo mogoče do zapolnitve prostih mest na info@openlab.si.

Stičišče sodobnih tehnologij

OpenLab je stičišče sodobnih tehnologij v Kranju, s katerim želi Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani mladim v Gorenjski regiji ponuditi ustvarjalno okolje ter pridobivanje projektnih, raziskovalnih in podjetniških izkušenj. Mladi imajo v OpenLabu prav tako možnost navezovanja stikov z vrstniki, strokovnjaki in podjetji, širjenje in povezovanje interdisciplinarnih znanj, spodbujanje kariernih usmeritev v perspektivne panoge ter številne družabne aktivnosti. Ponaša se s svojo odprtostjo in ima kot tak pomembno vlogo v lokalni skupnosti in širše.