O-STA

Slovenski voznik do zmage v Italiji in kvalifikacij za Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg v Lipici

Na mednarodnem tekmovanju v vpregah CAI Caravino v Italiji je zmagal Slovenec Miha Tavčar, ki je s tem - prvi od štirih slovenskih voznikov - opravil kvalifikacije za letošnje Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg v Lipici. To je bila njegova prva letošnja tekma, na kateri je nastopil z lipicanskim parom 490 Conversano Samira XXV in 485 Conversano Wera XXII, vzrejenim v Kobilarni Lipica, s katerim je že dosegel vrsto odličnih rezultatov na mednarodnih tekmovanjih.

Na tekmovalni nastop je pripravil tudi mlajšega lipicanca 639 Conversano Capra IV, kot sovoznik pa mu je do zmage pomagal tudi njegov oče Janko Tavčar. Tako je bil Miha Tavčar v maratonu in spretnostni vožnji brez konkurence, čeprav se je na tekmovanju, ki je potekalo od 7. do 9. aprila, v različnih kategorijah pomerilo 45 voznikov.

Svetovno prvenstvo v Lipici

To je izredno spodbuden rezultat v času priprav na eno največjih in najpomembnejših konjeniških tekmovanj na svetu - Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg, ki ga bo Kobilarna Lipica organizirala od 20. do 24. septembra gostila. Za naziv svetovnega prvaka se bo borilo več kot 65 vrhunskih voznikov s približno 200 konji iz več kot 20 držav sveta. To izjemno zanimivo in adrenalinsko tekmovanje bo Lipico in Slovenijo za teden dni postavilo v središče pozornosti svetovne konjeniške javnosti, obenem pa bo največji in najpomembnejši konjeniški dogodek v vsej zgodovini Slovenije.