O-STA

Dobrodelna dražba stolov društva Streha za vse

Skupina študentov in mentorjev Fakultete za gradbeništvo in geodezijo ter Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani bodo letošnje poletje v podsaharski Afriki izvedli nov razvojno-humanitarni projekt. V mestu Kabale na jugu Ugande bodo, v partnerstvu s humanitarno organizacijo Alongside Africa iz Velike Britanije, zgradili Amasiko − učni center za otroke, ki živijo na ulicah. Jutri, 20. aprila, bodo v ta namen zbirali sredstva z dražbo avtorskih stolov v Pritličju.

Dobrodelna dražba stolov

Stole so v okviru razvijanja prototipov pohištva izdelali študenti, ki se junija odpravljajo na odpravo v Ugando. Vsa zbrana sredstva dražbe bodo šla neposredno za nakup gradbenega materiala, ki ga bodo potrebovali za izgradnjo učnega centra. Dobrodelna dražba se bo odvila v lokalu Pritličje, in sicer jutri, 20. aprila, ob 19. uri. Po dražbi sledi zabava ob afriških prigrizkih ter ritmih VUKA in DISCO DURUM.

Izboljšanje pogojev za življenje brezdomskih otrok

S svojim znanjem in močmi bodo tako pripomogli k izboljšanju pogojev za življenje, izobrazbo in zdravje otrok. Uganda je ena najrevnejših držav na svetu z velikim deležem brezdomskih otrok, ki na ulicah odraščajo v skrajnem pomanjkanju, brez možnosti za pridobitev izobrazbe in dostojnega poklica. Organizacija Alongside Africa že vrsto let v mestu Kabale vodi center za otroke z ulice, ta pa je, zaradi naraščajočega števila otrok, ki potrebujejo pomoč, postal premajhen.

Zbiranje sredstev

Za dosego novega cilja, poleg dobre volje, znanja in zaupanja v boljšo prihodnost sveta, potrebujejo tudi finančna sredstva, ki jih morajo zbrati do odhoda v Ugando. Sredstva zbirajo v sponzorski ali donatorski obliki na račun društva študentov arhitekture Streha za vse.

Več informacij o projektu in sponzorstvu oz. donatorstvu najdete na spletni strani www.strehazavse.org, njihovi Facebook in Instagram strani ter preko elektronskega naslova info@strehazavse.org.