O-STA

Pokal Alpe Adria začenja niz letošnjih atraktivnih konjeniških tekmovanj v Lipici

S tekmovanjem za Pokal Alpe Adria v dresurnem jahanju se bo od petka, 5. maja, do nedelje, 7. maja, pričel niz letošnjih atraktivnih konjeniških tekmovanj v Kobilarni Lipica. Na tekmovanju za Pokal Alpe Adria bodo naprej nastopili najmlajši nadobudni jahači v kategoriji A, sledile bodo zahtevnejše naloge vse do kategorije S, v katerih se bodo predstavili tekmovalci iz Slovenije, Avstrije, Italije in Hrvaške.

Na tekmovanje se je prijavilo več kot 40 tekmovalcev z več kot 45 konji, ki bodo na lipiškem hipodromu nastopili tudi v soboto in nedeljo, 6. in 7. maja. Po prvem kvalifikacijskem turnirju je tekmovanje v Kobilarni Lipica sedaj drugo, na katerem se lahko tekmovalci potegujejo za točke Pokala. Tretje kvalifikacijsko tekmovanje bo julija v italijanskem Grisignanu, finale, ki ga izmenično prirejajo Slovenija, Avstrija in Italija, pa bo jeseni v Avstriji.

Pokal Alpe Adria tako že več kot deset let povezuje ljubitelje dresurnega jahanja iz Slovenije, Avstrije in Italije, v zadnjih letih pa so se jim pridružili tudi tekmovalci s Hrvaške. Za mnoge mlajše tekmovalce je to prva priložnost, da se predstavijo pred mednarodnim sodniškim zborom, nastopijo na velikem prizorišču, kot je lipiški hipodrom, in pridobijo prve mednarodne tekmovalne izkušnje.

Prireditelji tekmovanja iz Kobilarne Lipica jim bodo pri tem nudili vso podporo, gostoljuben sprejem in že tradicionalno optimalne tekmovalne pogoje.