O-STA

S Pokalom Alpe Adria se je začel niz atraktivnih konjeniških tekmovanj v Lipici

Pokal Alpe Adria v dresurnem jahanju je v Kobilarno Lipica od 5. do 7. maja pritegnil 44 tekmovalcev iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške

Na najvišje stopničke so stopile tudi slovenske tekmovalke Birgit Sauer Fabris, Urška Kamenšek, Janja Nanut in Katarina Julija Pipan.

S kvalifikacijskim tekmovanjem za Pokal Alpe Adria v dresurnem jahanju se je pretekli konec tedna pričel niz letošnjih atraktivnih konjeniških tekmovanj v Kobilarni Lipica. Na lipiškem hipodromu je v sproščenem vzdušju in pretežno sončnem vremenu nastopilo 44 jahačic in jahačev iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške s 47 konji.

V najzahtevnejši nalogi pokala, v kategoriji S, se je včeraj zmage veselila avstrijska tekmovalka Hilde Seidl z lipicansko kobilo Delio, ki je tokrat prvič nastopala v Lipici in dosegla 68,070 odstotkov točk: "Zame je bil to res čudovit vikend, prizorišče tekmovanja je zelo lepo in ljudje zelo prijazni. Srečaš lahko tekmovalce iz drugih držav in se pogovarjaš z njimi, kar je zame nekaj novega in prijetnega."

V soboto je bila v tej kategoriji najuspešnejša slovenska tekmovalka Birgit Sauer Fabris s kobilo Ria, slovenske barve pa je uspešno zastopala tudi Barbara Begojev s konjem Zenith.

V treh tekmovalnih dneh so se uvrstitve med najboljše tri veselile še tri slovenske tekmovalke: Urška Kamenšek s konjem Čar v kategoriji LM ter Janja Nanut s konjem Favory Dubovina in Katarina Julija Pipan s konjem Limoge v nalogi A.

Pokal Alpe Adria je tako ponovno povezal ljubitelje dresurnega jahanja iz Slovenije, Avstrije, Italije in Hrvaške. Za nekatere mlajše tekmovalce je bil prva priložnost, da nastopijo na velikem prizorišču, kot je lipiški hipodrom, in pridobijo prve mednarodne tekmovalne izkušnje. Prireditelji tekmovanja iz Kobilarne Lipica so jim pri tem nudili gostoljuben sprejem in že tradicionalno optimalne tekmovalne pogoje.

Finale Pokala Alpe Adria, ki ga izmenično prirejajo Slovenija, Avstrija in Italija, bo jeseni v Avstriji. Živahno tekmovalno vzdušje na lipiškem hipodromu pa se znova obeta že 20. in 21. maja na Državnem prvenstvu v vožnji dvovpreg.