O-STA

Pazi, sveža grafika! #3 Tadej Vaukman: Heaven is a place on Earth

Družba TAM-TAM in Mednarodni grafični likovni center (MGLC) v četrtek, 11. maja, ob 17. uri vabita na odprtje tretje razstave iz cikla Pazi, sveža grafika! #3 Tadej Vaukman: Heaven is a place on Earth. Razstava bo na ogled med 11. majem in 5. junijem 2017 v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi (nasproti Glasbene matice).


Tadej Vaukman

Tadej Vaukman je fotograf v pravem pomenu besede. Živi s kamero in za fotografijo. Ljubi kaos, resnico in vsakdanjo stvarnost. Na sprehodu po mestu, med vožnjo z avtom ali kolesom, med koncertom, v domači dnevni sobi ali na obisku pri babici in dedku, vedno najde trenutek za fotografiranje gole stvarnosti. Fotografira točno to, kar gleda, brez poznejših popravkov in odvečnih komentarjev.

Serija fotografij Heaven is a place on Earth je nastala na podlagi njegovih obiskov dedka in babice v hiši, ki je zanj časovna kapsula, polna vsakdanjih stvari, ki ga vedno znova navdušijo, kot so dedkov WC v kleti, majhna dnevna soba ali potrdilo o opravljenem smučarskem tečaju. Te na videz nepovezane fotografije so vizualni ključi, s katerimi odklepa spomine na otroštvo, ki jih ob pogovorih in stikih z dedkom in babico nenehno obnavlja in neguje.


Tadej Vaukman (1984) je po osnovni šoli neuspešno obiskoval različne srednje šole in jih dokaj hitro zapustil. Začel je igrati v glasbenih skupinah, s katerimi je prepotoval Evropo. Tedaj je začel redno dokumentirati vse, kar ga je obdajalo, njegov medij pa je bil fotografija. Še vedno fotografira, zanima ga predvsem resnično in surovo življenje, kar je razvidno tudi iz njegovih del. Trenutno se predstavlja na razstavi Zini!, Sodobna zinovska produkcija v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.