O-STA

Koncert citrarskega abonmaja

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec vabi na zadnji koncert citrarskega abonmaja te sezone v nedeljo, 28. maja 2017, ob 17. uri v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec. Nastopili bodo Vokalni kvintet Ajda in citrarka Tina Kseneman.

Vokalni kvintet Ajda s Prevalj na Koroškem je bil ustanovljen leta 1988. Vsa leta ohranja moško kvintetovsko petje s citrarsko spremljavo. Dolga leta jih je spremljala Cita Galič, nekaj časa tudi Tomaž Plahutnik, sedaj pa jih že osemnajst let spremlja Tina Kseneman. Umetniško vodstvo je trenutno v rokah Marjana Berložnika. Vokalni kvintet Ajda ima za seboj veliko nastopov. So redni gostje revije Od Pliberka do Traberka, udeležujejo se raznih festivalov in pevskih srečanj: Festival vina in cvetja v Pesnici, Festival duhovne glasbe na Slovaškem itd.

So pobudniki in soorganizatorji srečanja malih vokalnih skupin, ki jih zadnja štiri leta organizirajo skupaj z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti in gostilno Brančurnik. Petkrat so gostovali na Slovaškem, kjer so pobrateni z njihovim pevskim zborom, s katerim so imeli kar nekaj koncertov pri njih na Slovaškem in v Sloveniji. Letno pripravijo dva samostojna

koncerta, enega v spomladanskem času, drugega v pozni jeseni. Udeležujejo se tudi dobrodelnih koncertov, otvoritev razstav ter mnogih drugih kulturnih prireditev. Vabijo jih ob različnih priložnostih, rojstnih dnevih, porokah, krstih ... Seveda se tudi takrat z veseljem odzovejo in se ob takih prilikah radi pošalijo, da po želji pridejo tudi na dom. So ambasadorji dobre volje, oživljajo slovensko ljudsko izročilo in s srčno odpeto pesmijo ter citrami marsikomu polepšajo dan.

Vstopnice za izven 12 EUR, prodaja v TIC-u Žalec, tel. 03 710 04 34.

Več: www.zkst-zalec.si