O-STA

Pogoji za opravljanje dejavnosti: Kdaj jih morate izpolniti?

Številnih podjetniških dejavnosti ne smete opravljati ne da bi bili pred tem izpolnjeni pogoji za opravljanje dejavnosti. Ko se odločite za ustanovitev s.p. ali ustanovitev d.o.o., morate zato preveriti, če za dejavnosti, ki jih nameravate opravljati, obstajajo določene posebne zahteve. Tem morate ugoditi preden začnete z opravljanjem dejavnosti.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Vas zanimajo pogoji za opravljanje dejavnosti?

Več informacij

Pogoji za opravljanje dejavnosti so navedeni na spletnem portalu eVem, ki je namenjen vsem podjetnikom. Veliko lažje pa je, če se oglasite na Datini točki VEM, kjer vam ob ustanovitvi s.p. ali d.o.o. referent brezplačno pomaga pri izboru dejavnosti in vam obenem pove, katere pogoje morate za opravljanje izbrane dejavnosti izpolnjevati. Referent vam bo razložil tudi, kje in na kakšen način pridobite dovoljenja, ki jih opravljanje izbrane dejavnosti zahteva.

Prijava na izobraževanje

Veste, kako poteka postopek za ustanovitev podjetja? Brezplačno ga lahko spoznate na našem seminarju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pogoji za opravljanje dejavnosti - jih še niste izpolnili?

Registracija dejavnosti podjetja torej poteka sočasno z ustanovitvijo s.p.. Ima pa podjetnik tudi v nadaljevanju možnost za registracijo dodatnih dejavnosti oziroma za izbris dejavnosti, s katerimi se ne ukvarja več. Doregistracija dejavnosti je na Datini točki VEM brezplačna.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Kot smo že omenili, pa so pri določenih dejavnostih predpisani posebni pogoji za opravljanje dejavnosti. Govorimo o t. i. reguliranih in nereguliranih dejavnostih. Več o njih si lahko preberete v prispevku Kaj je regulirana dejavnost?.

Kljub temu pa samostojni podjetnik lahko registrira določeno dejavnost tudi, če v trenutku vpisa v Poslovni register še nima izpolnjenih pogojev za njeno opravljanje. Referent Datine VEM točke ga bo opozoril, da je potrebno za opravljanje izbrane dejavnosti izpolniti vse pogoje, ki so predpisani s posebnimi predpisi in pridobiti vsa predpisana dovoljenja.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki pogoji za opravljanje dejavnosti ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/05/29/pogoji-za-opravljanje-dejavnosti/