O-STA

Proračun EU 2018: Delovna mesta, naložbe, migracije in varnost

Evropska komisija (EK) je predstavila predlog proračuna za leto 2018 v višini 161 milijard evrov. Proračun EU za prihodnje leto naj bi spodbudil ustvarjanje novih delovnih mesti, predvsem za mlade, ter pospešil rast in strateške naložbe. Več denarja bo namenjenega tudi za varnost in migracije.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Proračun EU nudi tudi številne priložnosti za podjetnike. Kako učinkovito črpati sredstva, ki so na voljo?

Več informacij

Proračun EU predvideva skoraj 55,4 milijarde evrov za strukturne in investicijske sklade za regije in države EU ter skoraj 59,6 milijarde evrov za kmete in razvoj podeželja. Komisija predlaga tudi dodatni dve milijardi evrov za jamstveni sklad Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI), ki je temelj spodbujanja delovnih mest in naložb.

Prijava na izobraževanje

Evropska sredstva so na voljo tudi podjetnikom. So pomemben del razvoja in rasti uspešnih podjetij. Zato je dobro, da se z njimi seznanite čim prej po ustanovitvi podjetja. Kje najti aktualne razpise in kako uspešno pridobivati evropska sredstva, razlagamo na našem brezplačnem seminarju. Datini strokovnjaki za razpise pa vam lahko pomagajo tudi pri pripravi razpisne dokumentacije.

Kaj predvideva proračun EU za mlade?

Za izvajanje programa Erasmus+ je namenjenih 2,3 milijarde evrov, kar je 9,5 odstotkov več kot v proračunu za leto 2017.

Za ukrepe, namenjene spodbujanju zaposlovanja mladih, EK namerava v obdobju od 2017 do 2020 nameniti 1,2 milijarde evrov. Od tega je 233 milijonov vključenih v proračun EU za leto 2018, 500 milijonov evrov pa v spremembo proračuna za leto 2017, ki ga je prav tako predlagala EK.

Dejavnostim, povezanim z evropskimi solidarnostnimi enotami, bo namenjenih 89 milijonov evrov. Solidarnostne enote mladim sicer ponujajo priložnost za prostovoljno delo, pripravništvo in zaposlitev za obdobje od dveh mesecev do enega leta.

Prijava na izobraževanje

Za področje migracij rekordnih 22 milijard evrov

Proračun EU za 2018 nadalje predvideva tudi 4,1 milijarde evrov za področje migracij in varnosti. S tem bi se skupno financiranje EU za migracije in varnost v obdobju 2015-2018 povečalo na rekordnih 22 milijard evrov. Poleg tega bodo na voljo dodatna sredstva za reševanje temeljnih vzrokov migracij zunaj Evrope.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo podjetniške novice podjetništvo zanimivosti

Oznakeavtorski članki mladi proračun eu zaposlovanje

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/05/31/proracun-eu-2018/