O-STA

Fujitsu poenostavlja hiperkonvergirano infrastrukturo nove generacije s sistemom PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct

Bukarešta, Romunija - Fujitsu danes razširja svoj rastoči porteflj integriranih sistemov PRIMEFLEX s sistemom PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct, ki naj bi podjetjem pomagal zmanjšati kompleksnost in tveganja pri uporabi visoko zmogljivih Microsoftovih hiperkonvergiranih infrastruktur v podatkovnih središčih. Najnovejši sistem PRIMEFLEX, ki temelji na zaupanja vrednih, preverjenih konfiguracijah virtualne infrastrukture Fujitsu, ki vključujejo strežnike, skladiščenje in mreženje, sledi spremenjenim potrebam podjetij in prispeva k znižanju stroškov.

Fujitsu Integrated System PRIMEFLEX je ena najobsežnejših zbirk prednastavljenih in testiranih sistemov za podatkovna središča podjetij. Njegova najnovejša dopolnitev uporablja tehnologijo Microsoft Storage Spaces Direct, ki je vključena v strežnik Microsoft Windows 2016, da bi lahko v strežniških sistemih uporabljala lokalne trde diske ter omogočala zelo dostopno, široki uporabi namenjeno programsko skladiščenje po ceni, ki je le delček stroškov, ki jih ima podjetje z uporabo tradicionalnih sistemov SAN oz. NAS. Posledično Fujitsov PRIMEFLEX nudi popolno podlago za hitro uveljavitev brezčasne informacijske infrastrukture, znižuje tveganja pri uporabi, stroške lastništva in čas uporabe za hiperkonvergirana informacijska okolja.

Ena prvih Fujitsovih strank, ki bo s pridom uporabljala PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct je švedski ponudnik IT storitev Make IT. Adam Lantz, prodajni direktor podjetja Make IT, pravi: "Rešitev PRIMEFLEX nam omogoča odlične rezultate in znižuje stroške na več načinov - za shranjevanje, talno površino, elektriko in hlajenje v podatkovnem središču. Fleksibilno oblikovana platforma PRIMEFLEX nam omogoča, da sledimo potrebam strank vseh velikosti, kar pomeni investicijsko zaščito naših teženj po nadaljnji rasti."

Olivier Delachapelle, vodja oddelka za poslovanje v Podatkovnem središču za upravljanje s kategorijami izdelkov v Fujitsu za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko, pravi: "Virtualizacija podatkovnega središča je spremenila pravila igre, saj je občutno povečala učinkovitost, rezultate, dostopnost in prilagodljivost IT infrastrukture. Medtem ko se poslovni procesi v organizacijah vedno bolj digitalizirajo, je premik k hiperkonvergiranim infrastrukturam naslednji korak naprej. Hiperkonvergirano je odporno in prilagodljivo, kar pomeni, da lahko podjetja svoje IT vire zlahka prilagodijo spreminjajočim se poslovnim potrebam. Kljub temu pa se podjetju finančno ne izplača truditi, da bi samo zgradilo temelje hiperkonvergirane infrastrukture, saj gre za izjemno kompleksen in dolgotrajen proces, ki zahteva strokovno znanje. Da bi podjetjem prihranili težave pri prehodu na hiperkonvergirane sisteme, sta moči združila Fujitsu and Microsoft ter ponudila preizkušeno, integrirano platformo."

Hitrost je ena ključnih prednosti novega sistema PRIMEFLEX, ki je oblikovan po načelu gospodarnosti z viri in na osnovi VMM tehnologije v kombinaciji z visokohitrostno tehnologijo mreženja all-flash shranjevanja podatkov z visoko prepustnostjo in nizko zakasnitvijo ter tako prinaša ultra odzivnost z manj kot milisekundnim odzivnim časom. Konfiguracije se začnejo s samo dveh strežnikov in se po potrebi povečajo na do 16 naprav, ki podpirajo do 800 virtualnih strežnikov ali namizij in omogočajo obsežne možnosti avtomatizacije ter tako pomagajo minimizirati časovne in stroškovne izgube za vzdrževalna dela. To so ključni razlogi, zakaj je Fujitsov Integrated System PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct popolna izbira za podjetja, ki imajo omejeno IT podporo, kot so mala in srednja podjetja in za podjetja, ki deljujejo na več lokacijah.

Cena in razpoložljivost

Fujitsu Integrated System PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct je v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki na voljo od maja 2017 neposredno prek podjetja Fujitsu in njegovih partnerjev. Cena je odvisna od konfiguracije in regije.

Fujitsu nudi PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct kot paket vse v enem, ki vključuje strojno in programsko opremo ter podporo. Računalniška in pomnilniška infrastruktura se opira na visoko zmogljive, energetsko varčne strežnike PRIMERGY x86 v kombinaciji s programsko prilagojenimi strežniki in pomnilniško infrastrukturo, ki je že integrirana v Microsoft Windows Server 2016. Nova rešitev, ki je razvita na osnovi bogatih izkušenj podjetja Fujitsu z Microsoftovimi hiperkonvergiranimi infrastrukturami, se pridružuje obstoječim sistemom Fujitsu PRIMEFLEX Integrated Systems za Microsoftova okolja, vključno s PRIMEFLEX Cluster-in-a-box, ki temelji na programsko prilagojeni tehnologiji shranjevanja s strežnika Windows 2012.

Kontakt za medije

Nada Tubic

E-pošta: Nada.Tubic@ts.fujitsu.com

O podjetju Fujitsu: http://www.fujitsu.com/si/