O-STA

Fujitsu prispeva k rasti velikih in srednje velikih podjetij z večjim obsegom začetnih pomnilnikov

Ljubljana datum, 2017 - Fujitsu je danes podvojil količino podatkov, katerih zaščito omogočajo njihovi začetni hibridni pomnilniki ETERNUS DX S, saj je posodobil celotno storitev in zmogljivosti. Fujitsu že drugič v samo 12 mesecih odpira količino cenovno dostopne zmogljivosti za hrambo za mala in srednje velika podjetja z njenim zvišanjem na ogromnih 4.055 TB podatkov.

Novi sistem ETERNUS DX S4 line-up, ki ga sestavljajo sistemi ETERNUS DX60 S4, DX100 S4 in DX200 S4, prvič dviga raven storitev in zmogljivosti, ki so v dosegu malih in srednje velikih podjetij. Tovrstna podjetja lahko sedaj obvladujejo stroške shranjevanja podatkov, hkrati pa tudi silovito rast podatkov. Sistem Fujitsu ETERNUS DX S4, ki je bil razvit posebej za trg malih in srednjih podjetij, omogoča brezskrbnost in nenehno zaščito podatkov podjetjem, ki poslujejo digitalno prek spleta. Pomnilniški sistem dela redne posnetke podatkov, ustvarja varnostne kopije in obnavlja baze - vse to ob najvišjem vgrajenem sistemskem varovanju, ki preprečuje nepooblaščen dostop do dragocenih poslovnih podatkov. Poslovna kontinuiteta je boljša zaradi povečanja dostopnosti podatkov na 99. 9999%, kar pomeni, da računalnik nenačrtovano ne deluje manj kot minuto na leto.

Zaradi velike vloge, ki jo ima v sistemih ETERNUS DX S4 inteligentna avtomatizacija, je vzpostavitev in uporaba sistemov bolj enostavna za majhna podjetja, kjer je tehnična podpora pogosto zelo omejena. Avtomatizirani elementi so med drugim zelo zmogljive pomnilniške tehnologije, kot je deduplikacija - s pomočjo katere prostor na disku prihranimo tako, da imamo samo en prepis pogosto shranjevanih podatkov. 1. Datoteke, ki so redno v uporabi, se shranjujejo na bliskovnih pogonih, ki omogočajo hiter dostop, medtem ko se podatki, ki so redko v uporabi, shranjujejo na cenejših trdih diskih s pomočjo avtomatičnega shranjevalnega razvrščanja. Sistemi so celo dovolj inteligentni, da podatke prenašajo med bliskovnimi pogoni in pogoni na trdem disku glede na uporabo2. Poleg tega družina ETERNUS DX S4 malim in srednjim podjetjem nudi avtomatizirano upravljanje s kakovostjo storitev in zasilno zamenjavo strežnika, sistema oz. mreže ter tako poskrbi za kompleksne naloge upravljanja s pomnilniki. Fujitsu prav tako zagotavlja kompatibilnost sistema ETERNUS DX z večjimi sistemi ETERNUS, kar olajša upravljanje s sistemi in omogoča prenos pogonov med sistemi.

Olivier Delachapelle, vodja oddelka za poslovanje v Podatkovnem središču za upravljanje s kategorijami izdelkov v Fujitsu za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko, pravi: "Vsako podjetje je dandanes odvisno od podatkov, pa naj gre za veleblagovnico, hotel ali trgovino s pohištvom - zaradi verige dobaviteljev, obdelovanja naročil, oglaševanja dobrin in storitev ter operacij režijskih službo, kot so izdajanje računov, obdavčevanje in obračunavanje plač. Nizka raven poznavanja IT tehnologij in velika odvisnost od tehnologije je lahko usodna kombinacija - zato si Fujitsu prizadeva za lažje varnostno kopiranje in zaščito podatkov z novim sistemom ETERNUS DX, ki je oblikovan za posebne potrebe manjših podjetij in za podružnice. Z najnovejšo generacijo sistemov Fujitsu ETERNUS DX S4 poskrbi, da s pravo tehnologijo varnostnega kopiranja pridemo do optimalnega ravnovesja med funkcionalnostjo, možnostjo množične uporabe in stroški."

Novi sistem ETERNUS DX S4 kupcem nudi še višjo vrednost. Medtem ko se njihove podatkovne baze povečujejo, se lahko stranke s pomočjo sistema ETERNUS DX S4 hkrati nemoteno razvijajo vse do 4.055 TB podatkov - kar je dovolj za skladiščenje 33 posameznih prepisov celotnega 20-letnega arhiva slik, ki jih je zbral Hubblov vesoljski teleskop3. Celo najmanjši izmed treh novih sistemov, ETERNUS DX60 S4, lahko shrani 480 TB podatkov. Najnovejša nadgraditev omogoča tudi boljšo storilnost sistema, ki lahko sedaj obdela do trikrat več prenosov, se ponaša z izjemno storilnostjo do 250,000 IOPS (dogodkov na sekundo), odzivnim časov manj kot milisekundo in omogočanjem hkratne povezanosti dvakrat večjega števila uporabnikov. Sistemi četrte generacije lahko gostijo tudi 50 odstotkov več virtualnih naprav kot doslej.

Cena in dostopnost

Modeli Fujitsu ETERNUS DX60 S4, DX100 S4 in DX200 S4 so del obsežne družine diskovnega sistema shranjevanja ETERNUS DX in so sedaj dostopni po vsem svetu prek distribucijskih partnerjev ter neposredno prek podjetja Fujitsu.

Sporočilo urednikom

1 Odvisno od modela se lahko tehnologije za zmanjševanje podatkov brez dodatnih stroškov fleksibilno uporabljajo za pomnilniške nosilce datotek, kar malim in srednjim podjetjem omogoča, da z lahkoto usklajujejo rezultate poslovanja in učinkovitost svojih zmogljivosti.

Modeli ETERNUS DX prav tako nudijo avtomatizacijo, da bi ustvarili ravnovesje med najbolj učinkovito uporabo polprevodniških gonilnikov in pogoni na trdem disku (avtomatizirano razvrščanje pri shranjevanju), da bi dali prednost odzivnemu času na ravni nosilca datotek (avtomatizirano upravljanje s kakovostjo storitev) in omogočali avtomatsko zasilno zamenjavo sistema v primeru izpada pomnilniškega sistema ali celotne IT instalacije. Avtomatska zamenjava sistema deluje ne samo med začetnimi sistemi ETERNUS DX, ampak tudi pri sistemih ETERNUS DX srednjega in visokega cenovnega razreda ter all-flash sistemih ETERNUS AF. Programska oprema za upravljanje s sistemom je prav tako popolnoma kompatibilna z vsemi modeli ETERNUS DX in AF, kar omogoča operativno učinkovitost strankam, ki upravljajo z več kot enim sistemom.

2 Popolna podpora hibridnim pomnilniškim sistemom pomeni, da je možno kombiniranje polprevodniških gonilnikov in tradicionalnih pogonov na trdem disku znotraj ene tabele diskov, kar prinaša koristi tako bralno-pisalnim storitvam z vseh all-flash gonilnikov kot cenovno ekonomičnost diskovnih pogonov. Izbira hibridnih sistemov vpliva na stroške shranjevanja. Novi sistemi Fujitsu ETERNUS DX S4 lahko avtomatično razporejajo podatke na bliskovne oz. diskovne pogone glede na preference, kot so vrsta podatkov, velikost in pogostnost uporabe. Posledično dobijo uporabniki najboljše od obeh sistemov, kombinacijo hitrosti bliskovnega pomnilnika in cenovno ugodnost diska.

3 Vir: https://www.nasa.gov/mission_pages/hubble/story/index.html

Kontakt za medije

Nada Tubic

E-pošta: Nada.Tubic@ts.fujitsu.com

O podjetju Fujitsu: http://www.fujitsu.com/si/