O-STA

Predstavnik Loterije Slovenije ponovno izvoljen

V Izvršni Odbor Združenja Evropskih Loterij

Ljubljana, 6. junij 2017

Na generalni skupščini Združenja evropskih loterij, ki je bila v Krakowu 5. junija 2017, je bil v 11 članski Izvršni odbor že četrti mandat zapored izvoljen tudi predstavnik Loterije Slovenije Franci Križan, sicer član uprave.

Združenje evropskih loterij je krovna organizacija nacionalnih loterij, ki se ukvarjajo z igrami na srečo. V združenje je vključenih 73 članic iz 43 evropskih držav, med njimi tudi Slovenija.

Izvršni odbor je operativni organ, ki deluje pod okriljem Združenja evropskih loterij in skrbi za zakonito in družbeno odgovorno prirejanje iger na srečo, za prenos dobrih praks in učinkovito izmenjavo izkušenj. Sprejema krovne strateške odločitve in usmeritve za nadaljnji razvoj loterijske dejavnosti v Evropi ter zagovarja njihov interes v institucijah Evropske unije.

Izvršni odbor ima 11 članov in nov, dvoletni mandat je bil ponovno podeljen tudi predstavniku Loterije Slovenije Franciju Križanu. Poleg Slovenije so mandat dobile še Nemčija, Francija, Italija, Španija, Portugalska, Finska, Belgija, Češka, Izrael in Ukrajina.